fbpx
Find os her

Landshold

Miraklet i Minsk: Drømmecomeback sikrer dansk sejr

Danmark fik en drømmestart på anden runde af FIBA Pre-Qualifiers, da de vandt 94-98 over Hviderusland efter dobbelt overtime på udebane i Minsk.

Foto: Fiba.com

Danmark stod torsdag aften over for en svær test på udebane mod Hviderusland, da de skulle spille første kamp i anden runde af FIBA Pre Qualifiers.

Det danske landshold startede kampen med Chanan Colman, Iffe Lundberg, Jonathan Gilling, Jonas Zohore og Kevin Larsen, mens den kommende Euroleague-spiller Shavon Shields måtte tage til takke med en plads på bænken fra kampens start.

Hviderusland lagde bedst fra land, men der gik ikke længe, før det danske landshold anført af en storspillende Iffe Lundberg kom i front. Landsholdstopscoreren scorede 12 point for Danmark i første periode uden at brænde et eneste skud, hvilket medvirkede stærkt til, at stillingen stod 24-24 efter kampens første ti minutter.

I løbet af første periode fik den meget omtalte Shavon Shields debut på det danske A-landshold, og han kom straks ind og markerede sig på fornem vis. Kampen fortsatte tæt i anden periode, men hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring på 44-40.

Kurven virkede mindre i anden halvleg

Danmark fik en frygtelig start på tredje periode, hvor Shields måtte udskiftes efter 50 sekunder, da han angrebet inden vrikkede om på foden. Det udnyttede Hviderusland til at udbygge deres føring til 55-44, inden den danske kaptajn Chanan Colman fik reduceret med en trepointsscoring.

Mod slutningen af perioden kunne det danske landshold ånde lettet op, da skaden til Shavon Shields ikke hindrede ham i at komme på banen igen. Tredje periode sluttede dog med et flot angreb fra Hviderusland, der spillede sig i front med 59-47 inden kampens sidste periode.

Der skulle derfor hentes minimum 12 point i sidste periode, men det danske landshold fortsatte med at have svært ved at få point i kurven. Iffe Lundberg fik med seks minutter igen reduceret til 63-54, hvilket var hans første point siden første periode.

Hviderusserne virkede dog til hele tiden at give svar på danskernes tiltale, men mod slutningen af kampen begyndte Danmark blandt andet at få succes fra distancen, og med små tre minutter igen reducerede Lundberg til 67-64.

Til sidst blev det helt tæt, og med 50 sekunder igen udlignede Lundberg, da han scorede det ene af to straffekast. Kort efter havde han chancen for at sende Danmark i front, men desværre brændte han skuddet, og derfor havde hjemmeholdet bolden med 18 sekunder igen.

Heldigvis scorede de ikke, og derfor måtte kampen ud i overtid efter en dansk periodesejr på 11-23.

Overtidsdrama i Minsk

Hviderusland kom bedst ud i overtid, hvor de scorede de første fire point, og hjemmeholdet havde pludselig stor succes med at få bolden i kurven. Danmark-debutanten Shavon Shields lagde sig dog ikke ned i Minsk, hvor han med flere store skud holdt spændingen i live.

Med fem sekunder igen havde Shields muligheden for at sende Danmark i front, men hans forsøg gik ikke i, hvorfor Jonathan Gilling blev nødt til at fejle Kiryl Sitnik, der ramte begge straffekast og sendte Hviderusland foran 82-79.

Danmark fik med få sekunder tilbage spillet bolden ind, hvor en fri Jonas Zohore fik bolden i siden. Her viste han sig som køligheden selv og sendte kampen ud i dobbelt overtid og fem minutters ekstra spilletid med en buzzerbeater!

Iffe Lundberg sendte Danmark i front for første gang siden første halvleg af den ordinære spilletid, da han lagde to point i kurven efter et fastbreak. Kort efter fik Zohore sin femte fejl, hvorfor han måtte en tur på bænken. Det udnyttede hjemmeholdet til at komme tilbage i front, men Danmark havde igen et modsvar.

Det danske landshold fortsatte de lovende takter, og med halvandet minut sendte Jonathan Gilling Danmark foran med 87-93. Danmark vandt til slut kampen med 94-98 og fik dermed en perfekt start på anden runde af FIBA Pre-Qualifiers.

Kampens topscorer blev Iffe Lundberg med 27 point, hvilket blev suppleret med fem rebounds, fem assists og tre steals. Debutanten Shavon Shields spillede ligeledes en klassekamp med 26 point, ni rebounds, seks assists og et block.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Eurobasket