fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Danmarks U18-herrer spillede fredag aften kvartfinale mod Israel, der havde vundet Gruppe C ved B-EM i Estland. Israel gjorde rent bord i gruppespillet, og der ventede de danske drenge en hård modstander i dagens opgør om en plads i semifinalen.

Danmark startede i vanlig stil med Oscar Quackenbush, Andreas Gramstrup, Mikkel Hauge, Tomas Atli Bjarkason og Morten Bülow. Danskerne fik dog ikke den bedste start på kampen, hvor der gik knap tre minutter, før Danmark kom på tavlen. Heldigvis havde Israel heller ikke meget held i den anden ende, så Quackenbush kunne reducere til 3-2.

Hauge sendte efterfølgende Danmark foran 3-5, og senere gjorde indskiftede Aleksandar Nedic det til 9-11 til Danmark, inden Israel sluttede perioden med fem ubesvarede point. Det gav Israel momentum, og deres høje presspil stressede tydeligvis Danmark, der lavede flere turnovers i perioden. Israel udbyggede føringen til 23-11, inden Anton Harbo fik reduceret med to vigtige point.

Harbo lavede et fremragende indhop og reducerede efterfølgende til både 23-15 og 23-17, inden den israelske træner så sig nødsaget til at tage en timeout efter små fire minutter af anden periode. Timeouten gav pote, og Israel gik endnu et run, hvor de denne gang scorede ni ubesvarede point til stillingen 32-17. Det fik den danske head coach Kostka Parlade-Galindez til at bruge sin anden timeout i kampen.

Timeouten gav ikke desto mindre ikke den ønskede effekt, og Israel udbyggede føringen til 37-17, inden Danmark fik reduceret. Første halvleg sluttede derfor med en markant føring til Israel på 43-24.

Der skulle dermed et mindre basketball-mirakel til, hvis Danmark skulle booke en plads i semifinalen, og starten tydede desværre ikke på dette. Israel åbnede således anden halvleg med seks ubesvarede point, hvilket bragte dem i front med 49-24. Andreas Gramstrup scorede de unge danskeres første point i tredje periode, da han konverterede et and one play.

Danmark fortsatte dog efterfølgende med at have store problemer med at få bolden i kurven, mens israelerne fortsatte i deres høje tempo. De vandt derfor tredje periode med 21-13, hvilket gav dem en føring på hele 64-37 inden kampens sidste periode.

De danske drenge skulle dermed hente 27 point i sidste periode, hvilket virkede ganske urealistisk. Det blev desværre heller ikke til et stort comeback, og Danmark må derfor se sig slået med 80-55 i kvartfinalen.

På trods af resultatet har det været en flot turnering af de unge danskere, som blev det første U18-landshold til at spille sig i kvartfinalerne siden 2011, hvor det daværende U18-landshold dengang tabte med to point i finalen til Bulgarien.

I turneringens andre kvartfinaler vandt Storbritannien 76-73 over Bulgarien, Estland slog Polen med 68-63, mens Israels modstander i semifinalen bliver Kroatien, der slog Holland 65-54.

Danmark er dog ikke færdige i turneringen endnu, da der stadig skal spilles om placeringen i top-8. I morgen møder de Holland, mens de søndag skal spille mod enten Bulgarien eller Polen alt efter udfaldet i de to kampe.

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra Landshold