fbpx
Connect with us

Eurobasket

Iffe Lundberg: Vi er svære at spille mod når vi spiller hurtigt

Iffe Lundberg førte an, da et afbudsramt dansk landshold onsdag slog Hviderusland på udebane.

Det afbudsramte danske herrelandshold fik en fremragende start på tredje runde af FIBA Pre Qualifiers, da de slog Hviderusland med 78-81 på udebane.

Kampen blev til slut en tæt affære, selvom Danmark førte kampen fra start til slut. Det danske landshold førte undervejs med hele 17 point, men selvom de danske drenge var ved at smide sejren væk til sidst, så kom sejren i hus.

Fullcourt.dk har fanget kampens topscorer, Iffe Lundberg, til en kommentar om kampen.

“Vi spillede vores spil. Når vi udnytter vores styrke ved at spille hurtigt op og ned af banen, så er vi svære at spille imod. Vi løb på dem og fik nogle lette scoringer. Mine afslutninger gik i,” siger han.

Lørdag venter Albanien, som i første kamp på hjemmebane tabte stort til Hviderusland, inden Hviderusland kommer til Danmark ugen efter.

“Vi skal starte med at tage det én kamp af gangen, og så fokusere på at slå Albanien først. Men generelt set for de to kampe, skal vi diktere spillet på den måde, som vi gerne vil spille på. Gør vi det, så tror jeg, at vi kommer til at klare os helt fint,” siger Lundberg.

Ved denne landsholdssamling har flere profiler meldt afbud, og derfor lå der ekstra meget pres på Iffe Lundbergs skuldre, men den danske landsholdsstjerne viste, at han kunne holde til presset.

“Jeg var klar til at tage ansvaret, da vi startede projektet for 2-3 år siden. Vi har ikke spillet en eneste kamp, hvor vi har haft vores stærkeste hold med, så vi er alle vant til det. Når nogen ikke er med, så giver det mulighed for nogen af de andre på holdet til at gribe deres chance. Det betyder, at jeg har bolden i mine hænder noget mere, og det har jeg det helt fint med,” siger han.

Den opmærksomme seer opdagede, at Lundberg har skiftet trøjenummer til kampen, hvor han er skiftet fra 23 til 1. Og det er der en helt særlig årsag til.

“Jeg har valgt at skifte nummer, blandt andet fordi jeg skal være far til Camillas og min lille søn. Han kommer til at være vores nummer et nu, og det vil jeg gerne have med mig hele tiden. Jeg vil gerne være den bedste = nummer et for hans skyld.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Eurobasket