fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

USA er i kvartfinalen efter skuffende græsk indsats

Alle blev slemt skuffede som havde forventet en god kamp mellem USA og Grækenland. Der stod nemlig Giannis overalt på det græske gameplan, og desværre havde USA læst sidste års MVP i NBA, og lukkede ham ned.

Foto: FIBA.com

USA stod på papiret overfor deres største udfordring hidtil ved VM, da de lørdag eftermiddag mødte Grækenland, med Giannis Antetokounmpo og Co. på banen, som var mere end motiverede til at slå amerikanerne, som de første ved slutrunden.

Grækenland havde før anden runde ikke de største chancer for at gå videre, men i og med at Tjekkiet slog Brasilien med 71-93 tidligere i dag, så åbnede det grækernes chancer op i anden runde, hvis de blot kunne slå USA. Desværre tabte de med 69-53.

Første periode startede som forventet og var tæt. Grækenland stod for en række brændte chancer, som kunne have været foran i og med at USA langt fra startede alt for skræmmende. Istedet sluttede perioden 19-17 til USA, med et fastbreak dunk af Papapetrou i allersidste sekund.

Anden periode startede med et 9-0 run til USA, da grækerne igen havde store problemer med at ramme kurven, og hinanden på banen. Først med fire minutter igen af anden ramte Kostas Sloukas grækerens blot anden scoring, med en lang treer til 29-23. 

Helt positive ord kunne der på trods af deres føring heller ikke sættes på amerikanernes spil. Grækenland havde i første halvleg ramt chokerende ringe 10-39 (26%) fra gulvet, men USA havde på ingen måde formået at udnytte og straffe grækerne, og var blot foran 38-25 ved pausen.

Der havde tydeligt blevet talt med store ord i omklædningsrummet hos grækerne, som kom ud og var langt mere forsigtige med deres skudvalg. Perioden startede med et græsk 5-0 run og resultatet var 38-30. 

Ligeså snart grækerne kunne lugte blod, blev de dog lukket ned af USA, som selv svarede tilbage med et 7-0 run. Denne gang straffede amerikanerne Grækenland, og efter en usportslig fejl af Antetokounmpo er USA foran 47-32. USA trak yderligere fra og var foran 54-37 inden kampens sidste ti minutter.

Absolut ingenting ændrede sig i fjerde periode, og comebacket udeblev dermed i kampen. USA vandt kampen 69-53 over et svagt græsk mandskab, hvis både forsvar og angreb ikke virkede i dag.

Kemba Walker blev topscorer med 15 point for USA efterfulgt af Donovan Mitchell med 10 point. I den græske lejr blev Antetokoumnpo topscorer med 15 point, og 13 point af Kostas Sloukas.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup