fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

Ricky Rubio overtager assist-rekord

Med alltime rekorden for flest assists ved VM sætter Ricky Rubio en tyk streg under sin værdi for Spanien.

Foto: Fiba.com

Hans professionelle karriere startede allerede i en alder af blot 14 år – en uge før han fyldte 15 – i Liga Endesa for Joventut, og siden har den nu 28 årige Rubio vist sit værd både i NBA og for det spanske landshold.

Nu har han taget en ny stor skalp, da han med hele ni assists i kvartfinalen mod Polen har sat sig alene på VM-tronen for flest assists ved VM.

Den gamle indehaver af rekorden, argentinske Pablo Prigioni, der brillierede i NBA og europæisk topbasket fra midten af halvfemserne og frem til 2017, nåede 106 assist i 24 VM-kampe.

I kampen mod Serbien, der var Rubios 21. kamp ved et VM, tangerede han med fire assists rekorden, mens de ni assists mod Polen satte ham solidt alene i front, endda i færre kampe, og giver ham et imponerende snit på 4,8 assist per kamp i VM-sammenhæng.

Ricky Rubio og Spanien møder i semifinalen vinderen af Australien og Tjekkuet, hvor Rubio får chancen for yderligere at udvide sin rekord.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup