fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

Mejri udligner VM-rekord

Tunesiens Salah Mejri udlignede 17 år gammel rekord mod Angola.

Foto: Fiba.com

Tunesien gik ikke videre fra det indledende gruppespil ved VM. Til gengæld har de, med sejre over Filippinerne og Angola, lagt sig i spidsen af gruppe N, der er en del af klassificeringsspillet om pladserne 17 til 32.

Kampen mod Angola endte med at blive en tæt affære. Tunesien tog en sejr på 86-84, men en af holdet helt store profiler, Salah Mejri, både bogstaveligt talt og i overført betydning, da Mejri med sine 217 centimeter er Tunesiens klart højeste spiller, udlignede en 17 år gammel rekord.

Da Salah Mejri, med to og et halvt minut igen, blockede Gerson Domingos layup ved stillingen 83-74, var det samtidig hans ottende block. Det er en tangering af rekorden ved et VM, som den tidligere kinesiske center, Yao Ming, lavede tilbage i 2002 i en kamp mod Algeriet.

Mejri har personligt haft et usædvanligt godt VM. Udover rekordudligningen, så indtager han førstepladsen for flere stats internt hos Tunesien. Han snitter højeste effektivitet (25,2), flest point (16,2) og flest rebounds (10,2).

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in FIBA World Cup