fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

FIBA suspenderer dommere efter stor fejl i Frankrig-Litauen kampen

VM er ramt af skandale efter at Litauen officielt blev snydt i kampen mod Frankrig i de døende minutter af kampen. Dommerne er nu suspenderede.

FIBA har valgt at suspendere de tre dommere som dømte kampen mellem Frankrig og Litauen lørdag eftermiddag.

Frankrig slog Litauen med knebne 78-75 men kampen fik desværre end anden fokus end det vanvittige opgør hvor Litauen leverede er flot comeback.

Med 30,8 sekunder igen af kampen blev der nemlig begået en kæmpe fejl af dommerne. Litauen fik tildelt straffekast, men da denne blev udført, rørte Rudy Gobert kurven i et forsøg på at fjerne bolden, samtidigt med at bolden var i kontakt med den.

Her skulle dommerne i følge reglerne have dømt point til Litauen, men dette var ikke tilfældet. Dommerne valgte sågar ikke engang at kigge spillet igennem i det kritiske øjeblik i kampen. Istedet snuppede franskmændene bolden og scorede i den anden ende.

Efter kampen rasede litauernes træner Dainius Adomaitis ved pressemødet over hændelsen, og Litauen indgav også en officiel klage.

FIBA har nu valgt at suspendere dommerne fra kampen da de indrømmer der er sket en fejl, men dette hjælper desværre ikke Litauen, som ikke kommer i kvartfinalen.

Du kan se det fejldømte kald i videoen herunder.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup