fbpx
Connect with us

FIBA World Cup

Argentina overrasker favoritterne

Argentina overraskede i dag det meste af basketverdenen, da de nedlagde de mægtige serbere i kvartfinalen.

Argentina Fiba.com
Foto: FIBA.com

I en kvartfinalekamp, der var en finale værdig, stod Argentina i dag overfor Serbien. Argentinerne kom ind til kampen ubesejret, mens Serbien havde set aldeles uovervindelige ud indtil Spanien gav dem deres første nederlag i seneste kamp.

Serbien havde med Nikola Jokic og Bogdan Bogdanovic i spidsen indtaget pladsen som favorit til VM-titlen. Argentina ville det imidlertid anderledes. Det er 15 år siden, at Argentina vandt OL-guld, men de har stadig endnu en mand stående fra dén store triumf; Luis Scola.

Det var imidlertid en meget mindre mand, som blev den store argentinske helt i dagens kamp. Facundo Campazzo leverede en fuldstænding pragtfuld præstation med 18 point, 12 rebounds, seks rebounds og tre steals. Bogdan Bogdanovic leverede 21 point for Serbien, men det var altså ikke nok.

Kampen var tæt hele vejen igennem, og vi skulle helt hen til slutningen af fjerde periode før Argentina for første gang kunne bringe sig foran med mere end 10. Argentina viste gang på gang vigtigheden af at have kontinuitet på et hold. Hver gang Serbien så ud til at få momentum, svarede sydamerikanerne igen med et flot angreb og en let scoring.

Argentina er tilbage i semifinalen for første gang siden 2006, her skal de møde vinderen af USA-Frankrig, som spilles imorgen kl. 13.00 dansk tid. Serbien må til gengæld slikke sine sår og gøre sig klar til at spille om 5.-8. pladsen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in FIBA World Cup