fbpx
Connect with us

Basketball får mere og mere opmærksomhed i Storbritannien, og derfor er det heller ikke en overraskelse, at landet er ved EM for fjerde gang i landets historie.

Storbritanien har været en del af ‘’feltet’’ ved EuroBasket, nærmest ved hver slutrunde siden 2009 (2009, 2011, 2013), udover en enkel misser i 2015, hvor de ikke kvalificerede sig. Alle tre gange, har de sluttet af på en 13. plads, og meget bedre bliver det næppe i år.

Storbritanien er med ved EM, efter at de sluttede af som nummer to i kvalifikationen bagved Ungarn, og foran Makedonien og Luxembourg.

Ukendt roster for den almindelige basketball fan

Langt de fleste spillere på Storbritaniens landshold spiller i ligaer, der er under radaren, hos de europæiske medier.

Deres største stjerne, har igennem en årrække været Los Angeles Lakers spilleren Luol Deng, som dog ikke er med ved årets slutrunde. I sidste øjeblik, blev den tidligere NBA-spiller Ben Gordon også cuttet fra bruttotruppen, hvilket betyder at der ikke er nogle store navne på listen.

Istedet vil Storbritannien læne sig op at en række spillere, som blandt andet Gabriel Olaseni, Kyle Johnson, Andrew Larwrence, og Dan Clark. Ja, vi løj ikke at navnene ikke ligefrem klinger velkendt i ørene.

På trænerbænken, kan nogle derimod måske nikke genkende til navnet Joe Prunty. Amerikaneren, der i øjeblikket agerer assistentræner for Jason Kidd.

Han har været træner for landsholdet siden 2013, og har masser af erfaring at hente fra USA, hvor han har vundet NBA i to omgange i 2003 og 2005 med San Antonio Spurs, som assistentræner.

Ingen chancer for videre avancement

I en gruppe med nationer som Serbien, Rusland, Letland, Tyrkiet og Belgien, er der ikke meget succes at hente. Skulle der falde en sejr til briterne, så skal de lede efter dette i kampen mod Belgien.

Ingen forventer dog store ting af Storbritannien, og det er langt fra reelt at sige at de går videre fra gruppespillet.

Op til EM, har de nemlig heller ikke haft den største succes udover en rigtig tæt kamp mod Grækenland i sidste uge, der endte 84-88 til grækerne. Det er i alt kun blevet til to sejre over Ukraine og Ungarn, imens man har tabt til Grækenland i to omgang, og en enkelt gang til Israel.

Storbritannien åbner gruppespillet i EM med et møde mod Belgien fredag den 1. september, og slutter af mod Rusland torsdag den 7. september.

Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra storbritanniens træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: FIBA.com – Mansoor Ahmed

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Eurobasket