fbpx
Connect with us

Ciao Bella…… I år bliver der sidste gang at den store Etorre Mesina står i front for det italienske landshold, og desværre for ham, ser prognoserne for succes ikke ligefrem fantastiske ud.

Italien sluttede ved det seneste EuroBasket i 2015 af som nummer seks i turneringen, på den måde sikrede de sig en plads ved årets slutrunde. Italien blev elimineret af Litauen i kvartfinalen, som senere gik hen og tabte i finalen til Spanien.

Italianerne har en rig basketball historie bag sig, men vi skal rigtig mange år tilbage for at finde den seneste store sejr ved en EM-slutrunde. 37 deltagelser ved slutrunderne har i alt resulteret i 2 guldmedaljer (1983, 1999), 4 sølv (1937, 1946, 1991, 1997) og 4 bronzemedaljer (1971, 1975, 1985, 2003).

Italien har i sig selv et rigtig godt hold, men langt fra et godt nok hold til at vinde medaljer ved årets EM.

Italien uden tre store profiler

Italianernes helt store stjerne Andrea Bargnani havde på forhånd meldt sig ude af turneringen efter at den store italiener har været plaget af skader i løbet af næsten hele sidste sæson. Bargnani havde brug for en pause, og derfor må Italien klare sig uden ham i år.

Det store ‘’talent’’ Alessandro Gentile blev slet ikke udtaget efter sin miserable sæson sidste år, og hvis karriere i den grad ikke går i den rigtige retning.

I sidste ende stod det hele op til Danilo Gallinari, der dog ødelgade alt for både sig selv og landsholdet, efter at han i en træningskamp slog en spiller og brækkede hånden. Se episoden ved at klikke her.

Presset bliver istedet lagt på de to erfarne spillere Marco Belinelli og Gigi Datome. Den populære Gigi har dog også været småskadet inden EM, og spørgsmålet er hvor stor en byrde han er klar til at løfte.

Datome bliver dog formentligt starter uanset hvad, sammen med den erfarne Daniel Hackett på pointguardpositionen, Marco Bellineli ved sin side som Shootingguard, og Nicolo Melli samt Marcu Cusin under kurven.

På bænken finder vi også nogle interresante spillere i form af blandt andet Andrea Cinciarini, Awudu Abass, og Paul Biligha for at nævne nogle få.

På trænerbænken finder vi som bekendt den 54-årige Etorre Messina, der er en af de mest betydningsfulde trænere i Europæisk basketball.

Italieneren har vundet EuroLeague-titlen fire gange med hhv. Virtus Bologna, og CSKA Moscow, og er to gange blevet kåret til årets træner i Europa. Herudover har han flere mesterskabstitler i den russiske og italienske liga. Han har siden 2014 været assistent coach i NBA-klubben San Antonio Spurs.

Messina vil gerne give sig selv en god afsked. En enkelt gang har han ført Italien til medaljer, hvilket er helt tilbage i 1997. Samme år stoppede han som Italiensk landstræner, og vendte i 2015 tilbage på posten. I år har den erfarne træner meddelt at dette bliver hans sidste sommer som landstræner

Gode chancer for videre avancement

Italien er placeret i Gruppe B sammen med værterne fra Israel, samt Ukraine, Litauen, Georgien og Tyskland. Her er der masser af plads til at italienerne kan hive nogle sejre med, og gå videre fra gruppen. Indtil Gallinari’s skade, var chancerne for at nå langt i turneringen pænt store for Italien. Men hånden på hjertet ser deres trup i øjeblikket langt fra svage ud. Spørgsmålet er bare hvor langt de kan nå.

I træningskampene op til EM har Italien til tider vist nogle gode takter. De har i alt vundet otte kampe ud af elleve, hvoraf de to seneste er kommet i hus mod Grækenland (73-70) og Georgien (73-65). De tre nederlag er faldet imod Belgien, Frankrig og Serbien.

Italien åbner gruppespillet i EM med et møde mod Israel torsdag den 31. september, og slutter af mod Georgien onsdag den 6. september. Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra italienernes træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Marhci

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Eurobasket