fbpx
Connect with us

En æra slutter på det tyske landshold, i takt med at en anden begynder. En æra, hvor Dirk Nowitzki ikke længere er der til at bære Tyskland på sine skuldre, og en ny æra, hvor en række spillere skal løfte landsholdet i flok.

Tyskland er landet, der har leveret, den måske bedste europæer nogensinde til NBA, i form af Dirk Nowitzki. En stor spiller, og vigtigst af alt en leder. Han spillede dog sin sidste kamp ved EuroBasket i 2015 på hjemmebane, og en ny tid begynder derfor for det tyske landshold uden hans brede skuldre – Tyskland skal dog ikke frygte for længe.

En anden stor profil, står nemlig klar til at tage over ansvaret, nemlig den 23-årige NBA-profil Dennis Schröder. Sammen med en række andre kommende og nuværende NBA-spillere, skal han i fremtiden forsøge at gøre det som Tyskland ikke har gjort siden 1993. Det bliver dog næppe i år, at tyskerne kan række så højt til himlen.

Tyskland er med ved årets slutrunde på bekostning af det danske landshold, som de mødte i kvalifikationsturneringen. Her var tyskerne langt fra overbevisende, og det var først i den allersidste spillerunde, at de sikrede sig en plads ved EM. De er med for 24. gang i landets historie, der to gange har resulteret i medaljer. I 1993, hvor tyskerne vandt guld, og i 2005, hvor det blev til sølv.

Ved den seneste slutrunde i 2015, på hjemmebane i den tyske hovedstad i Berlin, sluttede de af som nummer 18. Et skuffende resultat, som tyskerne ønskede at gøre bedre i år. Men mange afbud, kan altså koste drømmen om succes.

Mange afbud kan koste Tyskland gode resultater

Hele Tysklands spil er ikke overraskende bygget op omkring holdets stjerne Dennis Schröder. Alt lige fra opbygningen af angrebet, til afslutningerne. Når han er uden for banen, vil tyskerne være utrolige sårbare, på trods af at den talentfulde Maodo Lo er hans afløser.

Af andre nævneværdige spillere kan nævnes Luka Staiger, som dog ikke har haft den største sæson sidste år med Bamberg. Herudover Danilo Barthel og Patrick Heckmann, som kan finde vej til en plads i start femmeren.

Tyskernes største problem bliver umiddelbart under kurven, og det er netop her at de har fået flest afbud.

Allerede inden forberedelserne var det kendt at Tibor Pleiss, Maik Zirbes, og Maxi Kleber ikke var tilgængelige, imens der ved Johannes Voigtmann, Daniel Theis og Robin Benzing har været spørgsmålstegn ved deres deltagelse på grund af diverse skader. De tre spillere er dog alle med, men spørgsmålet er, hvor tung en byrde de egentligt er klar til at kunne løfte ved slutrunden.

De to det hele i sidste kan ende med at afhænge af under kurven, er de to unge spillere, Johannes Thiemann og Isaiah Hartenstein, som langt fra har vist sig som gode erstatninger i træningskampene for Tyskland.

På bænken har tyskerne den erfarne Chris Fleming, med masser af succes på klubniveau sammen med Brose Bamberg i årene 2008-2014, hvor det blev til 4 mesterskabstitler.

Udover i Europa, har han også arbejdet som assistenttræner i NBA for Denver Nuggets, og i øjeblikket arbejder han i trænerstaben hos Brooklyn Nets. Fleming har været tyskernes landstræner siden 2015, men mangler altså stadig at opnå samme succes med landsholdet.

Tyskerne besidder uden tvivl et stort vindermentalitet, men kvaliteten virker til at mangle på landsholdet, selvom ambitionerne om at nå langt er høje. Om de kan modbevise dette, får vi at se den kommende måned.

Videre avancement og auf wiedersehen

Tyskerne er placeret i Gruppe B sammen med Litauen, Italien, Israel, Georgien og Ukraine. Hvis vi fjerner Litauen og Italien, burde tyskerne kunne overkomme de resterende modstandere. Chancen for videre avancement er dermed stor.

Tyskerne har dog ikke ligefrem været overbevisende i træningskampene, hvor de kun har slået Island, Ungarn og Rusland, og tabt til Belgien, Polen og Serbien, der knuste dem 56-87.

Afslutningsvis spillede de dog en relativ tæt kamp mod Frankrig som endte med en fransk sejr på 79-85. Skulle de gå videre fra gruppespillet, kunne dette dog meget vel være endestationen for dem ved EM. Alt vil dog afhænge af, hvem der ville være deres modstander i ottendedelsfinalen.

Tyskland åbner gruppespillet i EM med et møde mod Ukraine, torsdag den 31. august, og slutter af mod Litauen onsdag den 6. september.

Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra tysklands træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: FIBA – Castoria Ciamillo – Morgnano

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Eurobasket