fbpx
Connect with us

Rusland var under det sovjetiske flag en magtfaktor i europæisk basketball, men siden opløsningen, er dominansen forsvundet.

Som Sovjetunionen blev det til 21 deltagelser ved EM, der resulterede i 14 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 4 bronzemedaljer.

Rusland har efter opløsningen af Sovjetunionen deltaget 13 gange ved EM, og løftet det Europæiske trofæ en enkelt gang i 2007. Herudover er det også blevet til en enkel sølvmedalje i 1993, og to bronzemedaljer i 1997 og 2011. Ved den seneste slutrunde blev de nummer 17.

De seneste to slutrunder har langt fra været tilfredsstillende, og derfor har de heller ikke fået en direkte plads ved årets EM-turnering. Russerne skulle igennem kvalifikationen, hvor de mødte Sverige og Bosnien & Herzegovina.

Kun et enkelt hold gik videre fra denne gruppe af de tre nationer, og ikke overraskende var det Rusland. De vandt alle deres fire kampe uden de store anstrengelser, og var dermed klar til endnu et EM.

Erfarent og kompakt russisk landshold

Siden Andrei Kirilenko, der i øvrigt var en af hovedårsagerne til russernes seneste succes i 2011, trak sig fra landsholdet, har det virket som om at de har manglet en leder på banen.

Mange spillere har sidenhen forsøgt at tage ansvaret på deres skulder ved de seneste to slutrunder, men ingen har formået at stå ved ansvaret, når kampene skulle afgøres.

I år er deres leder en af Europas bedste pointguards Alexey Shved, fra BC Khimki. Sidste sæson havde han et imponerende år, hvor han snittede 23 point, 5 assists og næsten 4 rebounds pr. kamp. Præstationer der resulterede i at han blev kåret til MVP i EuroCuppen. Han elsker at have bolden, og der ligger masser af point i hans hænder. Derfor vil meget af russernes spil afhænge af netop af ham.

En anden der måske kan dele lederrollen er Brooklyn Nets nye center, Timofey Mozgov. Hans stats fra NBA er ikke ligefrem imponerende, men der vil være langt flere bolde, der går igennem hans hænder ved EM, og der forventes derfor store ting af russeren til EM.

Andre spillere der kan bidrage med en masse, er den erfarne Andrey Vorontsevich fra CSKA Moscow, sam holdets veteran Vitaly Fridzon, og sidst men ikke mindst Nikita Kurbanov, der alle tre ved hvordan man vinder trofæer.

De tre profiler profiler har efterhånden spillet en række år sammen i den russiske topklub CSKA Moscow, og spiller altid med en stor energi, og kæmper til det sidste.

På trænerbænken sidder Sergei Bazarevich til at løfte hele det russiske imperium, efter blot et enkelt år med landsholdet. Den 52 årige russer kender dog til succes, eftersom han har vundet en række rusisske og europæiske mesterstabstitler med det daværende russiske tophold Krasnye Krylia i årene 2012-2013.

Rusland går videre fra Gruppe D

Rusland er placeret i Gruppe D, hvor de sagtens burde kunne gå videre fra. På papiret burde Belgien og Storbritannien være de to nationer, der ikke skal vænne sig for meget til slutrunden, i og med at de formentligt vil få en tidligt hjemsendelse.

Serbien er favoritter til at tage førstepladsen, og det betyder at Rusland skal kæmpe med Tyrkiet og Letland, om den bedst mulige placering i gruppen.

I træningskampene har Rusland virket gode, men har manglet at skabe resultater mod de helt store nationer. Med det sagt, formåede de at drille det serbiske landshold indtil det sidste. En kamp som de taber 75-85. I alt har de vundet 5 ud af 9 kampe inden EM.

Rusland åbner gruppespillet i EM med et møde mod Tyrkiet fredag den 1. september, og slutter af mod Storbritannien torsdag den 7. september.

Se hele kampprogrammet ved at klikke her, hvor du også kan finde alle resultaterne fra israelerne træningskampe, samt stats, bruttotruppen og meget mere.

Du kan også læse om alle nationer der er med til EuroBasket 2017, ved at klikke her.

Foto: Fiba.com

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Eurobasket