fbpx
Connect with us

Eurobasket

De danske herres EM-kvalkampe skal spilles i Litauen

Der har længe været uvished om, hvor herrelandsholdets kvalifikationskampe i november skal spilles,
men FIBA har torsdag udmeldt, at danskerne skal en tur til Litauen.

For snart en måned siden udmeldte det internationale basketballforbund, FIBA, at samtlige kvalifikationskampe til EM 2022 vil blive afviklet i ´bobler` fremfor på sædvanlig vis med en ude- og hjemmekamp grundet Covid-19.

Både det danske herre- og damelandshold må derfor leve med, at de ikke kan se frem til at have danske fans på lægterne til de vigtige kvalifikationskampe, der kan give de danske landhold en billet til EM.

Siden FIBA´s udmeldning har det været uvist, hvilke lande der skal huse disse bobler, men det står nu klart, at herrelandsholdet skal en tur til Vilnius, Litauen. Det internationale basketballforbund har på nuværende tidspunkt intet meldt ud om lokationen på det danske damelandsholds boble, men de skriver, at en beslutning tages inden for de kommende dage.

Danmarks Basketball Forbund fortalte i en pressemeddelse i midt september, at de var åbne for at huse en boble i Danmark, men FIBA har valgt, at værterne for boblerne er store basketball-lande som Spanien, Tyrkiet, Litauen og andre. Desuden foretrak FIBA, at værtsnationerne for disse bobler var det planlagte hjemmehold i kvalifikationskampene i november.

Det danske herrelandshold skal derfor en tur til Litauens hovedstad Vilnius. Danskerne er landet i en svær gruppe med Belgien, Litauen og Tjekkiet. Indtil videre er der blevet spillet to kampe i kvalifikationen, og Danmark led nederlag i begge opgør.

Danskerne tabte snævert med cifrene 75-71 til Tjekkiet, mens Belgien sejrede 72-88.

Kampene i Vilnius spilles i slut november.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Eurobasket