fbpx
Find os her

Landshold

Danske piger godt fra land

De danske U18-kvinder er kommet godt fra land ved årets U18 B-EM.

Foto: Fiba.com

Det danske kvindelige U18-landshold er i øjeblikket i Østrig for at spille U18 B-EM. En turnering som deres mandlige kolleger også er i færd med at spille i Makedonien.

Danmark er i gruppe C sammen med følgende hold:

  • Montenegro
  • Storbritannien
  • Østrig
  • Holland
  • Tyrkiet

De danske kvinder er kommet godt fra land, efter de i første kamp slog Tyrkiet med cifrene 75-65, mens de montenegrinske kvinder blev slået i et lavtscoret kamp med 55-48.

Danmark lagde godt ud mod Tyrkiet og bragte sig solidt foran allerede ved pausen med 14 point. Danmark vandt også tredje periode, og så gjorde det ikke så meget, at tyrkerne var bedst i sidste periode. Malene Pedersen var mest scorende med 22 point, mens også Frida Formann gjorde en god figur med 9 point og 9 rebounds.

Kampen mod Montenegro var noget mere jævnbyrdig. Danskerne lagde bedst ud og vandt første periode, men Danmark formåede kun at score 7 point i anden periode, så montenegrinerne kunne gå til pause med en føring på 28-25.

Danmark kom dog meget bedre ud fra pausen, og med en knusende periodesejr på 20-8 kunne de danske kvinder igen tage føringen. Sidste periode blev en nervøs affære uden mange scoringer. Montenegro vandt sidste periode, men det var ikke nok til at tage sejren fra danskerne.

Topscorerværdigheden for Danmark blev delt mellem Malene Pedersen og Julianna Okosun med 13 point hver, men Okosun imponerede med en double-double, da hun også tog 12 rebounds.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Landshold