fbpx
Connect with us

Landshold

Danske damer bød italienerne op til dans

Vi skulle helt frem til de sidste to minutter før landskampen mellem Danmark og Italien fik sin afgørelse.

Foto: Fiba.com

Der hvilede inden kampen en stemning af, at Danmark skulle ud og få sig en oplevelse, mens Italien var kommet til Norden for at få et job klaret. Det blev langt fra tilfældet, selvom Italien i sidste ende kunne juble over en hårdt tilkæmpet sejr på 82-72.

Det var de danske kvinders anden kvalifikationskamp efter nederlaget i Rumænien i første kamp, og danskerne var opsatte på at drille favoritterne.

De to hold fulgtes ad indledningsvist og skiftedes til at være i førersædet. Danmark spillede friskt til og var undervejs i første periode foran med 18-14. Et 10-0 run til Italien sluttede perioden af, så stillingen var 24-18 til gæsterne efter de første ti minutter.

Herefter lignede det det, alle gik og frygtede. Italienerne trak langsomt fra, men Hanna Sheikh, der var kommet på banen, satte to uhyre vigtige trepointsscoringer og blev sågar fejlet på det tredje trepointsskud. Italien førte med ni point ved pausen, 38-47.

Kampen fortsatte ad samme tangent efter pausen. Italienerne fik atter udbygget forspringet, denne gang til 15 point, men hver gang det lå i luften, at nu ville favoritterne slå luften ud af danskerne, så svarede hjemmeholdet igen, blandt andet via en skarp Ida Tryggedsson fra distancen. Der var dog 13 point mellem de to hold inden sidste periode.

Sensationen lå og lurede

Den helt store danske profil fra opgøret mod Rumænien, Maria Jespersen, havde haft en relativt lunken kamp, da holdene ramte sidste periode. Hun steppede op i sidste periode og viste både fight og god energi og var med til, at danskerne pludselig var flyvende. Det var i hvert fald ikke til at se på den italienske træner, at det var hans hold der førte.

Med knap fire minutter igen var gæsterne foran med 14 point, men med trepointsscoringer fra Maria Jespersen, Emilie Hesseldal, Anna Seilund og Ida Tryggedsson og samtidig en teknisk til italienernes Martina Bestagno var forspringet reduceret til blot fire point med under to minutter igen, og Gentofte Hallen var på kogepunktet.

Et resolut svar med en trepointsscoring fra kampens topscorer, Cecilia Zandalasini, tog dog fuldstændig gassen ud af ballonen, og Italien kunne lukke med yderligere en scoring fra distancen til 82-72.

Ida Tryggedsson blev dansk topscorer med 18 point, men Emilie Hesseldal med ni point og 11 rebounds var tættest på en double-double. 

Næste kvalifikationskamp er i november 2020, når Danmark skal en tur til Tjekkiet.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Landshold