fbpx
Connect with us

Eurobasket

Dansk dominans i Ballerup

Danmark tog et vigtigt skridt på vejen mod EM-slutrunden med en sejr over Albanien.

Foto: Robert Dines Rasch

Danmarks Herrelandshold spillede lørdag eftermiddag den første af to hjemmebanekampe i denne runde af prækvalifikation til EM. Modstanderen var Albanien, et hold som danskerne slog for et år siden i samme arena.

Iffe Lundberg snakkede efter sejren over Hviderusland med vores redaktør, og lagde vægt på, at når holdet spillede hurtigt, var de rigtig svære at slå. Det blev om muligt endnu tydeligere i dagens kamp.

Danmark kom ud som fyr og flamme; efter Albaniens første skud i kampen greb Lundberg rebounden og driblede hele banens længde i mellem alle de albanske spillere og lagde Danmarks første point i kurven. De to næste danske boldbesiddelser endte ens: en treer fra Philip Hertz fra højre hjørne.

Tempoet blev holdt i de første minutter og Danmark kunne bringe sig foran 12-5 efter blot to og et halvt minut. Albanien fik imidlertid taget tempoet ud af kampen. Dels på grund af en masse problemer med skuduret, som gav spilstop. Dels fordi Albaniens rutinerede herrer, Endrit Hysenagoli og Gerti Shima, voldte danskerne store problemer.

Hyzenagoli kunne med sin store kampvægt genere både Kevin Larsen og Jonas Zohore og scorede 24 point i kampen. Shima var brandvarm fra treeren (4/6) igennem hele kampen, og leverede 20 point inklusiv et firepointsplay.

Første periode endte helt lige 22-22, og efter en halvdårlig start på anden periode bliver tempoet virkelig skruet op. Efter tre minutter med fuld fart over feltet eurosteppede Lundberg forbi sidste linje af Albaniens forsvar til stillingen 31-27. Det var samtidigt hans 14. og 15. point i halvlegen.

Danmark holdte tempoet højt i resten af halvlegen og gik til pause med stillingen 45-36.

Niveauforskel til danskernes fordel

I anden halvleg var det tydeligt at se, at Albaniens kræfter var ved at være brugt op. Der var stadig enkelte problemer med uret, og en masse fejl gav spilstop, hvilket frustrerede danskerne, som bare gerne ville løbe. Det danske overtag var totalt, da Kevin Larsen ramte en helt fri treer til 62-49.

Kort tid efter kom Sylvester Berg på banen, dunkede hurtigt og indledte Danmarks mest dominerede periode. Fra slutningen af tredje periode og ind i fjerde udbyggede hjemmeholdet deres føring til 20 point 73-53, og gav spilletid til den unge Berg og David Knudsen.

Kevin Larsen endte med 19 point, og ingen var større hans langsomme stepback treer. Den blev fejret med lidt dansen på vej tilbage af banen.

Desværre var den danske hybris for stor. Albanien havde lidt luft tilbage i lungerne og bragte lidt spænding tilbage i kampen. De skulle imidlertid ikke komme tættere på end 78-67 inden Ezra Bittman satte starterne på banen.

De fik hurtigt sat styr på tingene og kørte sikkert kampen hjem med stillingen 95-73. Det var en flot præstation af danskerne, som gav minutter til alle spillere på bænken og ti spillere fik lagt point i kurven.

Iffe Lundberg var igen den bærende kraft på holdet med 25 point, ti rebounds og fire assists.

Danmark spiller igen på lørdag i Ballerup Superarena mod Hviderusland.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Eurobasket