fbpx
Connect with us

Eurobasket

Danmark taber pusten efter flot første halvleg og taber til Tjekkiet

En rigtig flot første halvleg var ikke nok for damelandsholdet, der tabte sin tredje kamp i EM-kvalifikationen.

Det danske damelandshold var fredag eftermiddag oppe mod Tjekkiet, der er blevet ranket til Europas femte bedste hold i øjeblikket af FIBA. Spillerne leverede en fremragende første halvleg, men måtte i anden halvleg se sig slået af overmagten, og det endte derfor med et nederlag på 84-64.

Tæt første halvleg

De danske kvinder var på forhånd stort undertippede, hvor det gav bare 1.07 igen på en tjekkisk sejr. Det var der dog tilsyneladende ingen, der havde fortalt spillerne. De kom bragende ud fra start, og det var ikke til at se den store forskel i erfaring på holdene. Det lykkedes endda danskerne af tage en fem-points føring i første periode.

Resten af halvlegen blev en tæt affære mellem de to mandskaber, der begge havde godt gang i den fra 3-ponitslinjen. Danskerne lykkedes med at være gode i reboundspillet, og spille sig til frie skud i offensiven. Især Anne Hee og Maria Jespersen spillede rigtig flot op med de tjekkiske stjerner.

Ved stillingen 41-41 sluttede tjekkerne af med fem hurtige point, og så kunne de gå til pause med en smal føring.

Problemer i offensiven

Fra stillingen 41-41 skulle der gå over fem minutter i effektiv spilletid, før danskerne kom på tavlen igen. Tjekkerne skruede bisen på i forsvaret, og danskerne fik pludselig meget svært ved overhovedet at komme til afslutninger. Det gav flere turnovers, som tjekkerne vekslede til nemme point.

Tjekkiet fik hurtigt opbygget en dobbeltcifret føring, og det kom danskerne sig aldrig over. I dag måtte de sande, at de var oppe i mod overmagten. Tjekkiet kunne dermed køre en sikker sejr hjem på 84-64.

Maria Jespersen var bedste spiller for danskerne med hendes 18 point og 5 rebounds, og det var tydeligt, at holdkammerarterne søgte hende ofte. Anne Hee fik også vist sig frem med 12 point på bare 7 afslutninger, og Anna Seilund bidrog med 5 rebounds og 6 assists.

For tjekkerne lavede Elhotova 21 point på 10 afslutninger, mens kampens store stjerne, Lenka Bartakova, lavede 17 point, 7 rebounds, 11 assists og 2 steals.

Danmark har endnu en chance for at tage point i, hvad der nu må betegnes som en must win kamp mod Rumænien, på søndag. De har nu tabt tre ud af tre kampe i EM-kvalifikationen. Søndag spiller Tjekkiet også mod gruppens sidste hold, Italien.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Eurobasket