fbpx
Connect with us

Internationalt

Daniel Mortensen skifter Sverige ud med Spanien

Den danske landsholdsspiller, Daniel Mortensen, er den seneste i en lang række af klubskifter for de danske udenlandsprofessionelle. Han skal i den kommende sæson spille for Real Murcia, hvor han bliver holdkammerat med Frederik Nielsen.

“Valget faldt på Real Murcia fordi jeg rigtigt gerne ville tage et skridt op i forhold til den svenske liga, og så kendte jeg træneren og snakkede lidt med ham, og vi har samme vision for, hvordan han vil kunne bruge mig og udvikle mit spil. Mit primære mål var at komme til Spanien og LEB Gold, så var ikke i dialog med så mange klubber, da jeg følte at Murcia ville være et godt sted for mig at komme og få en stor rolle på holdet,” fortæller Daniel Mortensen til Fullcourt.

Mortensen fortsætter også med at fortælle, at Frederik Nielsen også var en af grundene til at valget faldt på Real Murcia.

“Jeg har snakket lidt med Frederik og glæder mig til at spille sammen med ham igen. Han har kun haft gode ting at sige om byen, holdet og træneren, så det har også betydet en del, da jeg traf beslutningen.”

Daniel Mortensen spillede i den seneste sæson for Wetterbygden i Svergie, hvor han i gennemsnit havde 13,8 point, 6,6 rebounds og 2,9 assists pr kamp. Den flotte sæson gav blandt andet en plads på Eurobasket.com’s All-Swedish Basketligan 1st Team. Sæsonen i Svergie var Mortensens første år som professionel efter fire år på college i USA.

“Jeg havde et rigtigt godt første år som professionel og er super glad for, at jeg valgte Wetterbygden. Jeg skulle lige vænne mig til at spille i Europa igen og var lidt svingende i begyndelsen, men som sæsonen skred frem, følte jeg mig mere og mere komfortabel og fik en større rolle på holdet, hvilket gjorde jeg fik mere selvtillid og spillede meget mere stabilt. Jeg tager en masse erfaring og selvtillid med fra Sverige og glæder mig til at komme igang med den nye sæson,” fortæller Mortensen.

Daniel Mortensen og Real Murcia skal spille i LEB Gold (Spaniens andenbedste række) efter, at de sikrede sig oprykning i sidste sæson.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Internationalt