fbpx
Connect with us

Eurobasket

Bittman udtager dansk bruttotrup mod Hviderusland

Landstræner Erez Bittman har udtaget en 16-mands bruttotrup forud for opgøret mod Hviderusland i Arena Næstved den 2. december. Truppen skal til kampen skæres ned til 12.

Arkivfoto: FIBA

Danmark har fået en fantastisk start på anden runde af FIBA Pre-Qualifiers, hvor det er blevet til to sejre i samme antal kampe. Søndag den 2. december skal det danske landshold forsøge at udbygge sejrsstimen, når Hviderusland kommer på besøg.

Landsholdet vender til kampen tilbage til Arena Næstved, hvor det tidligere er blevet til store sejre, og det vil det også være, hvis Danmark igen besejrer Hviderusland. Første kamp blev en aldeles tæt kamp, som skulle ud i to gange overtid, før Danmark snuppede en smal sejr på 94-98 i Minsk.

I Danmarks andet opgør ventede Sverige, og det blev igen en tæt affære. Danmark vandt efter et flot comeback med 78-74, og det var første gang i 50 år, at danskerne fik besejret vores svenske naboer.

I dette landsholdsvindue har Danmark kun opgøret mod Hviderusland. Hviderusserne skal dog også i aktion torsdag den 29. november, hvor de møder Sverige i en kamp, hvor begge hold skal have en sejr, hvis de vil holde liv i at vinde gruppen.

Medmindre Hviderusland slår Sverige, og Danmark efterfølgende slår Hviderusland, så skal gruppevinderen først afgøres i sidste runde, hvor Danmark møder Sverige i Malmø.

Bruttotruppen

Adama Darboe (Bakken Bears)
Chanan Colman (Hapoel Be’er Sheva)
David Kristensen (Bakken Bears)
Darko Jukic (Bakken Bears)
Frederik Rungby (Horsens IC)
Iffe Lundberg (BAXI Manresa)
Jonas Zohore (Tehetseges Fiatalok BP)
Jonathan Gilling (Melilla Baloncesto)
Kevin Larsen (RETAbet Bilbao Basket)
Lasse Elbæk (Horsens IC)
Mads Bonde (Iberostar Tenerife)
Philip Hertz (Team FOG Næstved)
Peter Møller (Svendborg Rabbits)
Sami Eleraky (Iberostar Tenerife)
Sebastian Åris (Svendborg Rabbits)
Shavon Shields (Kirolbet Baskonia)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in Eurobasket