fbpx
Connect with us

Eurobasket

Ballerup Superarena i ekstase over iskolde Iffe

Med et fantastisk comeback anført af Iffe Lundberg kvalificerede Danmark sig til EM-kvalifikationen med en sejr på 69-66 over Hviderusland.

Foto: Tom Andreassen Fotografi

Der var lagt op til et kæmpe brag i Ballerup SuperArena, da Danmark og Hviderusland tørnede sammen i kampen om en plads i den endelige kvalifikation til EM-2021. Slutrunden, som spilles i Tyskland, Tjekkiet, Georgien og Italien, er det endelige mål for Erez Bittmans tropper, men først skulle slaget stå mod Hviderusland.

Danmark gik ind til kampen med et matchbold i hånden, i og med danskerne vandt det første opgør i Minsk. Dermed var kravet en sejr eller maksimalt et nederlag på to point, hvis drømmen om en plads i den rigtige EM-kvalifikation skulle indfries.

Starten på første periode var præget af nerver hos begge mandskaber, der spillede fysisk og med høj intensitet. I reboundspillet tromlede hviderusserne i starten danskerne og trak i de sidste fem minutter fra med en føring på 7-17 ind i anden periode.

Hviderusland forsatte deres aggressive spil i anden periode og fik to straffescoringer og ramte et par treere inden for de første minutter. Danskerne havde fortsat problemer med at finde deres sædvanlige spil frem, og selv Iffe Lundberg havde svært ved at finde kurven. 50-50 boldene gik sjældent Danmarks vej, men hårdt arbejde omkring kurven holdte danskerne inden for en nogenlunde afstand. Stillingen ved pausen 25-37 til gæsterne.

Gejsten skulle findes

Fra omklædningsrummet kom danskerne ud med fornyet energi og scorede syv point. Danmark fik hurtigt blod på tanden, hvilket kunne ses på spillet. Jonathan Gilling scorede to treer og var med til reducere hullet til fem point efter fem minutter af tredje periode. Danskerne stod bedre i forsvaret i modsætning til de første 20 minutter, men det hviderussiske mandskab var stadig stærke i reboundspillet.

Danskerne sluttede det sidste minut af med et block fra Sami Eleraky og en trepointsscoringerne fra Iffe Lundberg samt seks point fra en tændt Kevin Larsen. Inden de sidste ti minutter var der blot fem point mellem de to hold ved stillingen 52-47.

Fjerde periode startede dramatisk ud med en scoring til hjemmeholdet og i den efterfølgende sekvens kastede fem mand sig på gulvet efter en bold, som endte i gæsternes favør. Intensitet både på og uden for banen var på sit højeste, og de danske værter blev bakket flot op af et talstærkt hjemmepublikum.

Et comeback af dimensioner

Midt i sidste periode faldt Danmark tilbage i rytmerne fra første halvleg, hvor gæsterne fik nemme scoringer, og ved stillingen 56-65 så det for alvor svært ud. Her steppede de danske spillere op, og fænomenale individuelle præstationer kombineret en holdindsats, hvor alle kæmpede for hver bold, betød, at en trepointscoring fra hjørnet af Philip Hertz udlignede stillingen til 66-66 med to minutter igen.

De resterende to minutter vinder ikke nogen priser for skønhed, hvor begge hold på skift brændte eller smed bolden væk. Med 17 sekunder igen var bolden på danske hænder, og mr. Icecold aka Iffe Lundberg sendte med 1,2 sekunder igen kuglen i nettet til dansk føring på 69-66. Hviderusserne formåede ikke at svare igen, og dermed er Danmark kvalificeret til de kommende EM-kvalifikation, hvor Litauen, Tjekkiet og Belgien venter.

Iffe Lundberg blev atter topscorer med 27 point, mens Kevin Larsen nåede op på 18 point.

Danmark spiller sidste kvalifikationskamp mod Albanien på udebane d. 21 august. Kampen har efter sejren i dag ingen betydning for Danmarks placering.

Jublen ville ingen ende tage i Ballerup Superarena ved Iffe Lundbergs afgørende scoring

 

Køb dit NBA-gear her

More in Eurobasket