evn-dk
Fullcourt
10. aug 2017 - 13:41

Zohore skifter til Serie A2

Jonas Zohore udtalte for nyligt til Fullcourt.dk, at han var på udkig efter det helt rigtige tilbud. Det har han nu fundet, hvor oprykkerne til Serie A2, Bergamo Basket, har givet den danske landsholdsspiller en kontrakt.

Jonas Zohore spillede i sidste sæson i schweiziske Massagno, men på trods af en fin individuel sæson, hvor Zohore snittede 14,7 point og 9,1 rebounds i 24 kampe, så blev det holdmæssigt til en skuffende sæson, hvor klubben sluttede næstsidst.

Jonas Zohore jagtede derfor en ny udfordring i en ny liga, men han var også meget bestemt, om de krav og forhold han ønskede sig af sin kommende arbejdsgiver.

Det skal være den bedst mulige liga, hvor jeg kan få minutter og mulighed for at levere og vokse som spiller i en respekteret liga. Derudover skal alt være betalt, såsom de daglige måltider, lejlighed, bil og en vigtig ting er selvfølgelig en god løn.

Udtalelsen kom i et længere interview med Fullcourt tidligere på måneden, inden Zohore havde fundet sin nye klub. Artiklen kan læses her.

Den alsidige danske landsholdscenter har nu fundet klubben, som han skal tørne ud for i næste sæson. Zohore havde tilbud fra den bedste slovenske række, den franske Pro-B, den spanske LEB-Gold samt hold fra Schweiz og Sverige, men valget faldt på italienske Bergamo Basket 2014, der rykkede op i den næstbedste italienske række forud for denne sæson.

Det er en særdeles stærk liga, hvor Jonas Zohore kan se frem til at blive udfordret på et højt niveau, så han kan fortsætte sin udvikling. Zohore er hentet ind som en del af startopstillingen, og han kan derfor forvente mange minutter i den norditalienske by, som ligger omtrent 125 kilometer fra hans tidligere hjemby i Schweiz.

“Det var den eneste klub, der kunne matche mine kriterier udfra behov, målsætninger og ambitioner i form af at lykkes og nå videre op i niveau. Jeg er hentet ind som starting 5 med [en, red.] masse ansvar og forventning [om, at jeg, red.] skal spille mange minutter og hjælpe med at få holdet til at vinde flest mulige kampe og dermed forblive i ligaen,” udtaler Zohore til Fullcourt.dk.

-

Seneste nyheder