fbpx
Find os her

Internationalt

Troels Mortensen: Danmark skal slå USA

Lørdag eftermiddag tager Svendborg imod JBA Team USA i en træningskamp, der har fået lidt mere opmærksomhed end de fleste træningskampe.

Foto: JBA

Det kom som en stor overraskelse, da Big Baller Brand (BBB) og JBA meddelte, at de skulle spille deres første kamp på deres Europa-turné i Danmark. I deres første melding havde de skrevet, at de skulle spille kampen i København, mens det dagen efter kom frem, at Svendborg Rabbits var den kommende modstander.

Fullcourt.dk har fanget Svendborg Rabbits-direktør Troels Mortensen for at høre, hvordan denne kamp egentligt kom på plads.

“Det er igennem vores netværk, hvor vi opsnapper en mulighed, som Lukas Varga griber og rækker hånden ud til JBA League. De var interesserede, og så har vi haft en rigtig god dialog med dem, også en hektisk dialog i forhold til, hvor stort et maskineri man sætter i gang, når BBB går i luften,” siger han.

Aftalen kom efter lange forhandlinger på plads, og direktøren er stolt over, at det er lykkes den sydfynske klub at hente Ball-showet til Svendborg som første stop på turen.

“Personligt synes jeg, at det er kæmpe stort. Dem, der ved noget om basket i USA, ved, at LaVar Ball er kæmpe stor i USA med hans Big Baller Brand. Det jeg kan forstå på dem er, at de ønsker at starte en tilbagevendende begivenhed op, hvor de skal på en Europa-tur,” siger Mortensen og fortsætter:

“Der er det klart, at vi nu i Svendborg er dem, som er med til at starte hele det her, og vi er deres første stop på deres forhåbentligt mange ture i fremtiden.”

Kaninhulen danner rammen for stort setup

Svendborg Idrætscenter som også er kendt under kælenavnet Kaninhulen (Foto: Daniel Lambertsen)

Kampen spilles på Svendborgs hjemmebane i Kaninhulen, hvilket var et krav fra Troels Mortensens side. Holdet de møder er et udvalgt hold med de bedste spillere fra JBA (Junior Basketball Association), som er en otte måneder gammel liga, der er lavet af LaVar Ball.

Ball har givet unge spillere muligheden for at spille i JBA i stedet for at gå på college, hvis de ønsker at tjene penge, inden de ellers ville starte deres professionelle karriere. Spillerne kan være mellem 16-21 år.

LaVar Ball er holdets træner, og med på holdet er blandt andre hans to yngste sønner LaMelo og LiAngelo Ball. Kampen bliver sendt via deres egen transmission, som oftest kører via Facebook med flere hundredetusinde seere.

“Det virker til, at det er et forholdsvis stort maskineri, som de sætter i gang, med et stort produktionsselskab, der kommer og livestreamer kampen. Vi tror, at det bliver super spændende, og vi tror også, at vi kan lære noget af det og drage os nogle erfaringer, som vi forhåbentligt kan bruge i fremtiden,” siger Mortensen.

Direktøren håber, at kampen kan skabe noget global opmærksomhed på dansk basket, som han glædeligt mener, at Bakken Bears allerede har gjort i form af deres europæiske eventyr i sidste sæson samt DeVaughn Akoon-Purcells skifte fra Aarhus til Denver Nuggets.

“Jeg synes, at det er dejligt, at der kommer noget bevågenhed ude i verden om, at der er noget, som hedder basketball i Danmark, og det er forholdsvis stort,” siger han og fortsætter:

“Nu kommer Svendborg så i samarbejde med BBB også til at sætte det på landkortet; at i Danmark sker der nogle ting inden for basketball. Det er fedt for Svendborg, men også for dansk basket, at der kommer noget bevågenhed på det.”

Samarbejdet med Big Baller Brand er lige nu bare med træningskampen, men Troels Mortensen vil ikke afvise, at der kan komme mere ud af samarbejdet i fremtiden

“Nu har vi sat en aftale op og skal drage os nogle erfaringer, og det skal BBB også, men der er da ingen tvivl om, at det kunne være spændende at følge hinanden i fremtiden, og jeg er heller ikke afvisende for at lave et samarbejde med dem næste år, hvis det her går godt.”

Danmark mod USA

Troels Mortensen anser træningskampen som en form for et opgør mellem Danmark og USA, hvor han naturligvis håber, at det sydfynske mandskab kan trække sig sejrsrigt ud af opgøret. Svendborg har i denne sæson blot tre udenlandske spillere, der alle er fra USA, mens resten af spillerne er danske.

“Vi kommer til at spille den som en rigtig kamp. Vi ser det som om, at Danmark skal slå USA, og det hedder jo også JBA Team USA, hvor de har valgt de bedste amerikanske spillere. Så vi skal repræsentere Danmark, og vi går ind med den indstilling, at vi skal vinde den kamp,” siger han og fortsætter:

“Det er også noget, som vil give genlyd, hvis vi går hen og slår dem. Så vil der også sidde nogle af deres mange følgere i USA og sige ‘hold da fast’. Det tror jeg vil være godt for alle klubber i Danmark, hvis der er flere af de unge spillere derover, der får øjnene op for, hvad der kan ske herover Atlanten.”

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Mere fra Basketligaen