fbpx
Find os her

Den tidligere Næstved-træner Bogdan Karaicić, har i denne uge taget et stort skridt op af karrieretrappen, med sit skifte til den russiske storklub Lokomotiv Kuban.

I denne uge har den serbiske træner sagt ja tak til et tilbud fra den tidligere EuroLeague klub Lokomotiv Kuban, som han har skrevet under med på en tre-årig kontrakt, hvilket han glæder sig utrolig meget til.

”Det er en fatastisk følelse at skrive under for en kub som Lokomotiv Kuban. Det er en klub med en stor historie, og et top 3 hold i Rusland samt en af de tyve bedste i Europa,” fortæller Karaicić til Fullcourt.

Her skal han agere assistenttræner for en anden serber, som folk med EuroLeague kendskab kan nikke genkende til. Sasa Obradović overtog klubben fra Krasnodar i sidste sæson, efter fire år på trænerbænken for den tyske storklub Alba Berlin, som han førte til det tyske mesterskab en enkelt gang i 2006. En træner som Karaicić glæder sig til at arbejde sammen med.

”Det bliver en ære for mig at arbejde med Saša Obradović, og jeg håber at jeg kan bidrage og hjælpe holdet til at vende tilbage til EuroLeague, hvilket er det primære mål, efter at klubben sidste år røg ud i semifinalen i VTB-Ligaen og EuroCuppen.”

Lokomotiv Kuban spillede sig i 2016 til Final Four i EuroLeague, hvilket var den største præstation i klubbens historie. Her tabte de dog i semifinalen til CSKA Moscow med 88-81, og vandt efterfølgende kampen om tredjepladsen mod Baskonia med 75-85 (red. daværende Laboral Kutxa). Læs mere om deres tur til Final Four ved at klikke her.

Sidste sæson lykkedes det dem ikke at placere sig i EuroLeague igen, eftersom de måtte nøjes med en fjerdeplads i den russiske VTB-Liga, hvilket ikke var nok til en plads i europas bedste klubturnering. Istedet spillede de med i EuroCuppen, hvor de tabte i semifinalen til Unicaja Malaga, som senere også vandt turneringen.

Til næste år skal klubben igen kæmpe i europas andenbedste klubturnering EuroCuppen, med henblik på at vinde turneringen, og vende tilbage til EuroLeague.

Skulle det ikke lykkedes at gøre det igennem EuroCuppen, er målet at gøre det via en finaleplads i VTB-Ligaen.

Efter et år uden for banen med scouting arbejde, vender Bogdan tilbage til bænken – Foto: Boba Keseric

Tilbage på banen efter et år bag ”skrivebordet”

Efter at Karaicić sagde nej tak til en ny kontrakt hos Team FOG Næstved i 2016, begyndte han at vende blikket på arbejdet udenfor banen.

Samtidigt med at han fik familieforøgelse i form af sit første barn, stiftede han det analytiske basketball firma B-Hoops, der hurtigt tog fart.

Dette sikrede ham sideløbende et job, hos det verdenskendte medie DraftExpress, hvor han arbejdede side om side med prominente navne fra USA såsom Mike Schmitz og Jonathan Givony. Et år som han beskriver, som det bedste i hans liv.

”Sidste sæson var en af de bedste i mit liv, både på og udenfor banen. Udover de store ting der skete i min familie, arbejdede jeg som scout for Draft Express, og startede mit eget firma B-Hoops,” indleder han med at fortælle og fortsætter.

”Hos DraftExpress var jeg ansvarlig for at følge internationale NBA draft prospects. En fantastisk oplevelse, eftersom jeg besøgte de største NBA og europæiske events såsom NBA Summer League, Portland Hoop Summit, EuroLeague Final Four, og EuroCamp. Jeg var samtidigt tæt indblandet i at dække NBA draftet i 2017.”

Efter et år med arbejde hos de to medier, har han nu fået mulighed for at vende tilbage på banen, og trænerbænken. Et tilbud som han ikke kunne afvise.

”At arbejde som scout var en fantastisk mulighed for mig, men at træne er stadigvæk min største passion. Jeg besluttede derfor at acceptere tilbudet, og udvikle mig som træner på det højeste niveau i Europa, hvilket også et mit helt store mål,” fortæller han og beskriver hvilke roller han kommer til at få i den russiske storklub.

”Det føles derfor fantastisk at kunne komme til at arbejde med nogle store profiler i Lokomotiv truppen. Sideløbende med trænerrollen i Lokomotiv, får jeg samtidigt stadigvæk mulighed for at lave lidt scouting, og rekruttering af nye potentielle spillere, eftersom sidste sæson gav mig masser af erfaring på dette område.”

I Lokomotiv Kuban skal Karaicić blandt andet arbejde sammen med profiler som Dmitry Khvostov, Evgeny Baburin, Andrey Zubkov, og Vladimir Ivlev, der alle i øjeblikket er udtaget til det russiske landshold ved EM. Læs mere om det russiske landshold ved EM ved at klikke her.

Risikoen betalte sig i sidste ende

Bogdan Karaicić kom til Danmark i 2009/10 sæsonen. Her blev han assistenttræner i Hørsholm 79ers, for den nuværende Næstved-træner Milan Skobalj.

De to dannede duo sammen i tre sæsoner indtil 2012/13. Herefter overtog Karaicić selv roret som cheftræner for Hørsholm. Han nåede kun at være cheftræner for 79ers i en kort periode, før han skiftede til Team FOG Næstved midtvejs i 2013/14 sæsonen. Hos Team FOG Næstved nåede han at være i knap tre sæsoner.

Her førte han den sydsjællandske klub til medaljer to år i træk i 2015 og 2016, hvor det begge gange blev til bronze. Efter sæsonen i 2016 valgte han ikke at forlænge med Næstved, hvilket i følge ham selv var et træk med stor risiko.

”Jeg fik muligheden for at lære mere om basketball på det helt højeste plan, og det har gjort min overgang nemmere. At forlade Danmark og Team FOG Næstved var et risky valg. Det betalte sig dog i sidste ende, og jeg har fået en ubeskrivelig erfaring,” afslutter Bogdan Karaicić med at fortælle til Fullcourt.

Foto: Vildmedfoto.dk

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Basketligaen