fbpx
Find os her

Sidste år spillede FC Barcelona en af de værste sæsoner i klubbens historie. En sæson hvor langt fra alt gik som planlagt.

Barcelona blev nr. 11 i EuroLeague, og var ikke med i kvartfinalen for første gang i 12 år. I pokalfinalen gik det ligeså galt. Her røg Barcelona ud af semifinalen til Valencia.

I ligaen blev de nr. 6 og i slutspillet røg de også tidligt ud. Allerede i kvartfinalen måtte de vinke farvel til slutspillet, hvor Valencia endnu en gang var den onde dæmon, som senere gik hen og vandt det spanske mesterskab.

Spanske Sito Alonso blev hentet til fra Baskonia i sommers med store forventninger. Disse levede han bare ikke op til.

Ind kom istedet den 68-årige serbiske træner Svetislav Pešić tilbage til klubben som han førte til den første EuroLeague-titel nogensinde i 2003.

Redningsmanden Svetislav Pešić

Den 9. februar i år overtog den serbiske træner roret i den catalanske storklub, og siden har intet været det samme.

FC Barcelona havde på daværende tidspunkt minimale chancer for at nå kvartfinalerne i EuroLeague. Klubben besluttede derfor at redde hvad der var at redde. Nemlig den spanske pokalturnering og ikke mindst mesterskabet i Liga Endesa.

At ansætte Pešić viste sig i mellemtiden at være den helt rette beslutning. Siden hans ansættelse har FC Barcelona vundet 8 ud af 10 kampe sammenlagt i Liga Endesa, EuroLeague og Copa Del Rey (Pokalturneringen red.).

Allerede indenfor de første to uger formåede Pešić at sikre klubben sæsonens første trofæ, da Barcelona den 18. februar slog Madrid i pokalfinalen med 90-92. Dette var catalanernes første pokaltitel siden 2012–13 sæsonen.

Så sent som torsdag aften i denne uge viste catalanerne endnu engang deres styrke, da de knuste deres modstander i EuroLeague, det andenplacerede hold Olympiacos med 63-90 på udebane i Athen. Nederlaget var grækernes andenstørste i EuroLeague nogensinde!

Desværre ligger Barcelona nr. 13 i EuroLeague’s grundspil med 9 sejre og 17 nederlag, og er uden chancer for at nå kvartfinalen længere.

All-in på det spanske mesterskab

På grund af den seneste succes fristes man til at tænke på hvad FC Barcelona kunne have udrettet, hvis serberen havde kommet til noget før.

Spørger man holdets franske profil Thomas Heurtel, så mener han at klubben havde sluttet af i Top 8 i EuroLeague.

Dette kan de som sagt ikke nå, men der venter os at se om Barcelona istedet kan tage det spanske mesterskab, som de nu sætter alle sejl mod.

Så sent som i den seneste weekend så vi Barcelona knuse Real Madrid i den spanske Liga Endesa med 94-72.

Med 12 kampe igen i grundspillet ligger Barcelona nummer to, med to sejre mindre end deres rivaler fra Real Madrid, som indtager førstepladsen på tabellen.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague