fbpx
Find os her

Den tidligere Aalborg Vikings-spiller, Mads Kofod Rasmussen skiftede fra starten af 2016 til den bedste række i Portugal, hvor han har fået pænt med personlig succes for sit hold Maia Basket.

I første del af turneringen endte holdet på sidstepladsen med blot tre sejre. Holdet har dog oplevet modgang, ved at sende to amerikanere hjem i løbet første del af sæsonen, og i sidste uge måtte den tredje også forlade holdet. Ydermere blev holdets bedste spillere, og senere MVP for første grundspil skadet kort før Mads Kofods ankomst.

Den 198 cm høje dansker, har dog hjulpet holdet godt på vej, med 15,4 point i snit pr. kamp, hvilket er det ottende bedste i den Portugisiske liga.

Niveauet i Portugal er en lille tand højere end i Danmark vurdere Mads Kofod, men spillet er også på en lidt anden måde.

”Jeg vil bedømme niveauet til at være et nøk over den danske liga. Tempoet er lidt højere og spillet er langt mere fysisk. Dommerne lægger oftest en ret fysisk linje. Der er flere professionelle spillere pr. hold, og de hjemlige spillere har også et godt niveau, hvor det ikke nødvendigvis primært er udlændinge der er bærende. Der er også flere erfarne, ældre spillere end jeg har oplevet i Danmark, og ud af ligaens 11 hold deltog to i Eurocup denne sæson.” Fortæller han til Fullcourt.dk

Hans start i Portugal har været så god, at han er blevet valgt til All Star-kampen. Det skete dog før hans brandkamp, i den seneste kamp som også udløste en sejr. 29 point, 9 rebounds, 2 steals og 2 assist blev det til i 93-79 sejren over Electrico FC. Så starten for Mads Kofod har været noget nær perfekt, bortset fra få ting.

”Jeg synes, jeg har haft to rimeligt gode måneder her. Der har været udfordringer i form af uheldige skader på holdet, der har gjort det sværere at få en rytme med holdkammeraterne, og et hårdere rejseprogram end jeg har oplevet tidligere. Men jeg er glad for at have vist hvad jeg står for og leveret solidt, selvom jeg stadig føler, jeg har et trin mere at vise i min performance som helhed.”

Mads Kofod og Maia Basket spiller i øjeblikket nedrykningsspil, hvor de indtil nu, blot har hentet 2 sejre i 12 kampe.

Foto: Sportflash FPB

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

Mere fra Internationalt