evn-dk
Fullcourt
24. maj 2018 - 22:46

Strejke i den israelske liga kan være enden på sæsonen

Den israelske spillerforening har nedlagt strejke efter ligaen annoncerede ændringer af en omdiskuteret regel. Nu er det uvist om der vil blive afholdt et slutspil, eller om sæsonen slutter uden.

FOTO: Oded Kearney

Kort inden afslutningen på grundspillet i den bedste israelske række, Winner League, er sæsonen nu truet.

Det kommer som følge af, at den Israelske spillerforening valgte at kalde til strejke blandt alle spillerne i ligaen. Strejken kommer som en reaktion på ligaens forslag til en regelændring af den såkaldte “Russian Rule”. Reglen går i alt sin enkelthed ud på at beskytte mulighederne for de hjemlige spillere. Reglen dikterer, at alle hold skal have minimum to israelske spillere på banen under hele kampen, noget som der har været bred opbakning til blandt de fleste hold i ligaen.

Reglen har dog været yderst omdiskuteret. Senest var det storholdet Maccabi Tel Aviv der meldte ud, at hvis reglen ikke blev ændret, så vil de muligvis stille med to forskellige hold, et i den israelske liga og et i Euroleague. Du kan læse mere om den sag i vores artikel her.

Ifølge vores kilde i Israel, så sidder forbundet lige nu i møde om hvad der skal ske. Det antages dog at forbundet vælger at stoppe sæsonen nu efter devisen om at “man ikke kan spille sæsonen færdig uden spillere”.

Hvis det er tilfældet, så kan Hapoel Holon og danske Chanan Colman med stor sandsynlighed stå som de facto vindere af turneringen. Intet er dog sikkert, men vi følger sagen løbende.

-

Seneste nyheder

Assign a menu in the Left Menu options.