fbpx
Find os her

Der har i den seneste uge kørt en stor debat herhjemme, omkring problematikken vedrørende den stigende antal udlændinge, i den bedste danske basketballrække Basketligaen.

Et problem, som mange har ytret deres mening om, og hvor mange foreslag har været på bordet, uden at der er kommet enighed.

Problemet er dog ikke noget man kun døjer med herhjemme i norden, for længere sydpå er der samme debat i gang, og her er det lige nu et foreslag på bordet der bliver diskuteret som virker interesant.

Serie A vil indføre Luxury Tax

Den italienske Serie A, ønsker nemlig at reducere antallet af udlændinge, imens klubberne ønsker er at øge kvoten af udlændinge i ligaen, eller fuldstændigt at fjerne begrænsningen.

Den bedste italienske række Serie A, lider altså ligesom Basketligaen, og mange andre ligaer, af et stigende antal udlændinge, men nu har ligaen en mulig løsning på vej.

Serie A har nemlig præsenteret det Italienske Basketball Forbund et nyt foreslag, der skal reducere antallet af udlændinge i den bedste italienske række.

To regler skal ændres til en

I øjeblikket er der to regler der gør sig gældende i den italienske række, nemlig de såkaldte 3+4+5 og 5+5.

Den første 3+4+5 betyder at klubberne enten kan have 3 spillere udenfor Europa (America), 4 europæere/cotonou spillere, samt 5 italienere i truppen.

Den anden regel 5+5, betyder at klubberne kan have maksimum fem spillere udenfor Europa (America) og/eller europæere, samt fem italienere i truppen.

Den nye plan fra ligaen er at ALLE hold skal underlægges reglen om 5+5, og hvis de skulle ønske en 6., 7., eller 8. udlænding, så skal de betale en såkaldt ”Luxury tax”. Summen der skal betales bliver højere og højere for hver udlænding som tilføjes til truppen:

For den 6. udlænding – € 100.000
For den 7. udlænding – € 120.000
For den 8. udlænding – € 150.000

Pengene der bliver indbetalt, vil efterfølgende blive brugt til præmier til de klubber, der gør brug af flere italienere, samt investeringer i ungdomssektoren.

Forslaget bliver lige nu undersøgt af det italienske basketball forbund, og der vil blive taget en beslutning hvorvidt ændringen skal implementeres i løbet af sæsonen.

Synes du at denne løsning er noget som Basketligaen burde kigge på?

Se resultat

Indlæser ... Indlæser ...

Foto: olimpiamilano.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt