fbpx
Connect with us

Internationalt

Schwelm skal være solid base for David Knudsen

David Nørby Knudsen er ikke længere collegespiller. Fullcourt har taget snak med forwarden om fremtiden som professionel i Tyskland.

Foto: Vildmedfoto.dk

I juli måned kunne Fullcourt berette, at den tidligere Værløse-spiller, David Nørby Knudsen, skiftede collegelivet ud med tysk basket.

Fullcourt har fulgt David Knudsen i hans fire på Marist University, men nu er hverdagene, hvor basket og skole skal kombineres, fortid. En tid, den 25 årige Knudsen sætter stor pris på, men samtidig er helt klar til at komme videre fra.

“På nogle punkter har jeg været rigtig klar til at slutte college og starte et nyt kapitel med nye udfordringer og oplevelser. Samtidig har jeg også været virkelig glad for mine fire år på Marist, og det er nok også noget, jeg kommer til at savne en del lidt længere henne i fremtiden.”

“Det var en virkelig fed skole, og jeg fik en masse rigtig gode venner. Ligeledes kommer jeg nok også til at savne basketballfaciliteterne på college, som man ikke finder på samme måde herhjemme i Europa.”

Ny arbejdsgiver er den tyske Pro B klub EN Baskets Schwelm. Pro B er den tredjebedste række i Tyskland, men niveauet er højt, og flere profiler er kommet til og fra Basketligaen.

Klubben er ambitiøs og nåede i sidste sæson slutspillet. Giganterne fra Bayer Giants Leverkusen, den mest vindende klub i Bundesligaen, var dog for stor en mundfuld.

Schwelm røg ud i ottendedelsfinalen, men David Knudsen ser et stort potentiale i klubben, og glæder sig til at prøve kræfter med tysk basket, selvom det ikke lå i kortene, at det var der, karrieren skulle bringe ham hen.

“Min agent kom sent op med tilbuddet fra Schwelm til mig, og det virkede bare klart som den mulighed med det bedste tilbud for mig her på mit første år. De har et meget seriøst basketballprogram, som jeg har været nede og se.”

“Det er basketholdet, der er hovedattraktionen i området. Samtidig bliver det også rart at være tæt på Danmark for et års tid ihvertfald.”

Schwelm havde den bedste pakke

Det hele var lidt nyt for David Knudsen, da Fullcourt kontaktede ham angående hans kommende ophold, for adspurgt til træner Falk Möller er forwardens kendskab relativt begrænset endnu.

“Jeg har hørt gode ting om ham, men jeg har faktisk ikke snakket så meget med ham endnu. Men han forventer selvfølgelig, at jeg kan skyde og gøre det godt for dem på position to og tre.”

Efter fire år på college skal David Knudsen tilpasse sig en ny måde at leve på. Her har valget af en tilværelse i Tyskland naturligvis gjort rammerne for at falde til nemmere med den væsentligt kortere afstand til hjemstavnen og den meget ens livsstil sammenlignet med Danmark.

Selvom Schwelm kom sent ind i billedet, så var han heller ikke i tvivl om, at han skulle gå med det tyske tilbud. De havde simpelthen ‘den bedste pakke’, hvor tingene går op i en højere enhed.

“Mit udgangspunkt var faktisk hele tiden at spille i Spanien, fordi jeg tænkte, det kunne være rigtig fedt med deres basketkultur og det gode vejr. Derfor havde jeg nogle tilbud og interesser i Spanien på samme niveau.”

“Jeg fandt dog ud af, at der var rigtig mange fordele ved det tyske tilbud. Det var finansielt en del bedre, end hvad jeg ville kunne få i Spanien. Jeg får blandt andet egen lejlighed og bil, hvilket ikke ville kunne lade sig gøre for mig i Spanien.”

“Derudover har jeg hørt en masse gode ting om tysk basketball og den måde, de gør det på. De er meget grundige, og der er styr på tingene, hvilket er rart.”

David Knudsen og holdkammeraterne går idag igang med pre-season og arbejder sig frem mod første kamp i Pro B. Den spilles 21. september, hvor holdet hjemme i Schwelm ArENa møder Iserlohn Kangaroos.

Skal du med på Fullcourts NBA rejse til Florida til marts? Læs mere her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Internationalt