fbpx
Find os her

Internationalt

RETAbet Bilbao og Kevin Larsen er et godt match

Kevin Larsens spanske eventyr er startet i suveræn stil, men landsholdsspilleren håber, at han har endnu mere at give til det spanske publikum.

Foto: Fiba.com

Kevin Larsen har i den grad fundet lykken med sit seneste udlandsophold. Efter solide stats i collegeverdenen var han klar til at byde basketverdenen op til dans.

Det blev dog til to mindre vellykkede ophold i fransk og tysk basket hos henholdsvis Lille Métropole og Mitteldeutscher BC, i hvert fald hvis man kigger individuelt på det. For det tyske mandskab opnåede faktisk at rykke op i Bundesligaen.

Selvom det ikke blev til den spilletid og de stats, Kevin Larsen havde drømt om, så ville han absolut ikke have været foruden den tid, der var med til at styrke ham. Og turen hjem til Danmark og Horsens IC var guld værd i jagten på at komme tilbage på det niveau, Kevin Larsen uomtvisteligt har.

“Mine ophold i Frankrig og Tyskland var vigtige i forhold til min videre udvikling som spiller på grund af, at jeg aldrig rigtig havde oplevet modgang. Så jeg fandt meget ud af mig selv, og hvilken person jeg var dér. Det har kun hjulpet mig til den position, jeg er i idag.”

“At komme hjem til Horsens gav mig ligesom muligheden for at starte forfra og ligesom slå på den her reset knap, og det lykkedes helt perfekt. Jeg havde den succes, jeg havde håbet på og regnet med.”

Har fundet sit spil i Spanien
I denne sæson er den danske landsholdsforward at finde i spanske RETAbet Bilbao. Klubben befinder sig i den næstbedste række, efter holdet i sidste sæson på chokerende vis rykkede ned efter at have spillet i Euro Cup’en i samme sæson.

Kevin Larsen har opnået stor personlig succes og har generelt fundet sig godt til rette i Basketlandet. I holdets ti første kampe snitter han 21,4 minutter, 10,7 point, fem rebounds, en assist og et steal. Samtidig ligger klubben i toppen af rækken, og målsætningen er også klar og tydelig for spillerne.

“Mine første måneder i Bilbao har været rigtige gode. Folk har taget godt imod mig, og jeg har kæmpet mig til en vigtig rolle på holdet. Vi har fået en god start på sæsonen, men vi kan sagtens gøre det bedre, hvilket jeg også forventer, at vi gør.”

“Det var noget af er chok for klubben (nedrykningen, red.), eftersom den har sådan en rig og succesfuld basket-historie. Men presset er på os, for vores fans og ledelse forventer, at vi rykker op i år. Vi ligger nummer 2 lige nu, og vi har ikke spillet os for alvor ud endnu, så jeg tror, at vi har en rigtig god chance for at rykke op og føre holder tilbage, hvor det hører til.”

“Personligt har jeg har haft en solid start, men jeg føler, at jeg sagtens kan tilføje endnu et par niveauer. Selvom jeg har haft succes tidligt i sæsonen, regner jeg stærkt med at kunne gøre det bedre, jo længere ind i sæsonen vi kommer.”

Udover Kevin Larsen er især de to amerikanere Jaylon Brown og Ben Lammers to af de spillere, der er hentet til klubben for at gøre en forskel. Hvis man kigger på stats, kan man dog se, at pointene deler sig ud blandt langt flere spillere.

“At nævne en absolut profil er svært at svare på, fordi vi spillere er meget lige med vores offensive kvaliteter, hvor hvilken som helst spiller på hvilken som helst dag kan være den afgørende faktor. Men selvfølgelig er vores to amerikanere og jeg dem, der er kommet til for at trække det meste af læsset. Men det kollektiv, vi har i Bilbao, er vores stjerne, og det vil kun være en fordel, for så svært bliver vi et svært holde at scoute.”

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Internationalt