fbpx
Connect with us

Internationalt

Olympiacos tvangsnedrykkes til A2

Kontroversielle beslutninger i Grækenland har nu kostet Olympiacos deres plads i landets bedste række.

Foto: Arkivfoto

I den græske liga har der været stor polimik i denne sæson. En tilnærmelsesvis skandaløs opførsel fra de to store navne har nu fået konsekvensen, at Olympiacos tvangsnedrykkes til den næstbedste række, A2, i den kommende sæson. Det sker efter, at Olympiacos har nægtet at spille kvartfinaleserien mod Panathinaikos.

Hele balladen startede efter et opgør i den græske pokalsemifinale mellem netop Olympiacos og Panathinaikos. Kort inde i tredje periode, som Panathinaikos førte komfortabelt, valgte Olympiacos-spillerne at forlade banen på opfordring at Olympiacos-ledelsen. Det skete i affekt over nogle, ifølge Olympiacos-lejren, kontroversielle kendelser, der blandt andet gav anledning til tre dømte fejl inden for 28 sekunder i tredje periode.

Efterfølgende krævede Olympiacos, at deres opgør fremover ikke blev dømt af samme dommertrio fra kampen, og at deres kampe mod Panathinaikos blev dømt af udlandske dommere. Dommerkomiteen ville ikke lade det ske, men undlod alligevel at påsætte de tre dommere på Olympiacos’ kampe. Det klagede Panathinaikos over, og herefter fik den ene dommer, Panagiotis Anastopoulos, den tvivlsomme ære at dømme et af Olympiacos’ opgør. I mellemtiden var Anastopoulos blev udsat for hærværk på hjemmeadressen af fans tilknyttet Olympiacos. Olympiacos har siden nægtet at spille, og det har nu fået sin endegyldige konsekvens.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Internationalt