fbpx
Connect with us

Efter to år uden mesterskaber, kravlede Panathinaikos søndag aften, tilbage på den græske trone, da de slog lokalrivalerne fra Olympiacos i finale-serien.

Olympiacos har ellers spillet en bedre sæson overordnet set, i forhold til deres rivaler Panathinaikos der til tider har kæmpet om at finde niveauet på banen, efter trænerskiftet denne sommer.

I den græske liga sluttede begge hold af med en score på 25 sejre og blot 1 nederlag. I EuroLeague nåede Panathinaikos kun kvartfinalen, hvor de tabte til Fenerbahce, imens Olympiacos gik hele vejen til finalen i turneringen. Her tabte de ligeledes til Fenerbahce, og søndag aften led de altså samme skæbne i finalen, med et nederlag.

 

Begge hold er faste deltager i EuroLeague, og det endelige resultat i den græske liga er derfor ikke afgørende faktor for om hvorvidt de to græske kæmper spiler med i europas bedste klubturnering eller ej.

Ballade på tribunen stoppede kortvarigt kampen

Romerlys, kanonslag, og masser af røg. Det er hvad Olympiacos fans leverede søndag aften, eftersom de ikke ønskede at se deres største rivaler fra Panathinaikos, fejre mesterskabet på deres hjemmebane. Til dagligt, er dette et normalt syn i de sydlige egne i basketball-arenaerne. Situationen var dog denne gang så slem, at det resulterede i  at kampen i en periode måtte stoppes, så politiet kunne tømme tribunerne.

Med under to minutter igen af kampen førte Panathinaikos med 49-66, og hjemmeholdets fans vidste løbet var kørt for Olympiacos. Her skete udbruddet, og kampen blev stoppet. Opgøret blev derfor afgjort blot med lyden af basketball sko mod gulvet, og ingen lyd fra lægterne. PAO var på et tidspunkt helt oppe og føre 20 point i opgøret, men slap håndbremsen i kampen som de vinder 51:66.

Indtil torsdag aften i sidste uge, havde de rød-hvide fra Olympiacos ellers to matchbold, til at afgøre finalen ved stillingen 2-1 i serien. Xavi Pasquals mandskab leverede dog to fantastiske præstationer, der i denne weekend altså sikrede dem deres første mesterskab siden 2013-14 sæsonen.

Med sejren over Olympiacos i finalen, kan Panathinaikos notere endnu en imponerende milepæl for klubben, eftersom det er deres titel nummer 35 i Grækenland. Netop Olympiacos, er det andet-mest vindende hold i landet med 12 Olympiacos imens Aris har 10.

Læs også

Brose Bamberg fortsætter den tyske dominans

Tyrkisk virksomhed klar med rekordstor investering i Fenerbahce

Foto: V.Stolis

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in EuroLeague