fbpx
Connect with us

Internationalt

Mathias Bak: En super ambivalent følelse

I går kom det frem at den svenske Basketliga blev indstillet med øjeblikkelig virkning. Dermed er Borås Basket kåret som svenske mestre inden slutspillet overhoved kom i gang. Vi fangede Mathias Bak Christensen, som spiller i den svenske klub Nässjö Basket.

Arkivfoto: Robert Piil

“Surrealistisk,” sådan starter Mathias Bak Christensen sin kommentar på hele misæren omkring Corona-virusens indvirkning på basketball verdenen, og ikke mindst situationen, som nu har betydet at den svenske basketball liga nu er afblæst.

“Vi har selvfølgelig, som alle andre fulgt med i udviklingen rundt omkring i Europa, så da rygterne i dag (Den 12. marts, red.) svirrede om, at sæsonen her også skulle aflyses, begyndte vi så småt at gøre os mentalt forberedte på, at vi var færdige,” fortæller Mathias Bak Christensen om timerne op til afblæsningen.

Det hele sker meget pludseligt, og nu begynder flere andre nationale ligaer både i basketball og ishockey også at følge trop. For en sportsudøver der arbejder en hel sæson for slutspillet, er følelsen svær at beskrive når ens mål pludselig blevet taget fra en.

“Det er meget specielt og en super ambivalent følelse at stå med. Vi skulle have startet slutspil om 2 uger, og da vi spillede vores seneste kamp for to dage siden, var der ingen, som havde kunne forestille sig, hvor stærkt det hele ville gå.”

Der er dog stor forståelse for det svenske basketball forbunds beslutning, om at nedlægge alle turneringer i Sverige, fra Mathias Bak Christensen.

“Fra et sportsligt synspunkt er jeg ærgerlig over, at sæsonen slutter så pludseligt, men fra et samfundsmæssigt perspektiv er jeg glad for, at det var den beslutning, som blev taget. Det er trods alt bare sport, og hvis vi kan mindske smittespredningen ved at stoppe med at spille, er det selvfølgelig det helt rigtige valg.”

I skrivende stund har den litauiske basketliga og den danske, tyske og østrigske ishockey liga også afblæst turneringerne. Og derudover er alle FIBAs turneringer suspenderet, og det samme i NBA. Så der er ingen basketball pt. verden over. Spørgsmålet er blot om der overhoved kommer gang i disse turneringer igen i denne sæson.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Casper er 31 år og er ejer af Fullcourt Media, som også står bag Fullcourt.dk. Casper bidrager til sidens funktionalitet, og arbejder mest bag kulissen for, at skabe et godt fundament for sidens medarbejdere og naturligvis brugerne. Casper overtog Fullcourt.dk tilbage i 2014, hvor siden efterfølgende er vokset kraftigt, og er nu et veletableret og respekteret medie i den danske basketballverden. Han bidrager naturligvis også selv med artikler når tiden er der til det, hvor han primært dækker Team FOG Næstved i Basketligaen.

More in Internationalt