fbpx
Find os her

Mesterskabstørken er overstået for Maccabi Tel Aviv, der her til aften slog Hapoel Holon, i finalen i det israelske mesterskab med resultatet 75-95. Titlen i år er, hold på hat og briller, nummer 52. i klubbens mangeårige historie, hvilket er ganske enkelt imponerende.

Maccabi Tel Aviv har dog ikke ligefrem været så imponerende som den ovenstående statistik fortæller de seneste år.

Klubben har spillet nogle af historiens dårligste sæsoner de seneste par sæsoner, både i den israelske liga, men også i europas bedste klubturnering EuroLeague. 

Det israelske hold oplevede senest stor succes for fire år siden i 2013-14 sæsonen, da klubben både vandt mesterskabet i Israel, og EuroLeague. Siden da, har de rent faktisk ikke været i finalen i Israel, indtil i denne sæson.

Desværre gik Maccabi’s succes ud over Hapoel Holon, med danske Chanan Colman på holdkortet, som har spillet en fantastisk sæson. Klubben sluttede nemlig af på en andenplads i grundspillet, og er gået hele vejen til finalen.

Tidligere på sæsonen blev det sågar også til en titel i den israelske pokalturnering for Hapoel Holon. Her slog holdet Maccabi Tel Aviv med 84-86. I finalen om mesterskabet gik det dog langt fra på samme måde mod samme modstander.

Maccabi dominerede fra start til slut

Maccabi Tel Aviv blev nemlig en for stor mundfuld for Hapoel, som allerede efter kampens første to perioder var baggud 47-31. Efter pausen fik Hapoel ikke øget spændingen i kampen, og Maccabi vandt opgøret sikkert 74-95.

Hele seks spillere sluttede af med dobbeltcifre for Maccabi. Jake Cohen blev topscorer med 18 point, efterfulgt af Michael Roll med 15, Norris Cole og John Dibartolomeo med 13.

DeAndre Kane og Alex Tyus stod hver især for 10 point imens sidstenævnte også blev også kåret til Final Four MVP.

For Hapoel Holon blev Tu Holloway topscorer med 20 point. Glen Rice Jr. stod for 14 point, Joe Alexander for 13, og Tamir Blatt, søn af den tidligere NBA-træner David Blatt, for 12 point.

Den danske landsholdsspiller Chanan Colman, formåede ikke at score for Holon, men stod for 3 rebounds, 3 assists og 3 steals.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt