fbpx
Find os her

Internationalt

Lundberg og Shields scorede begge flest i sejre

Søndag var mere end godkendt for de to danske landsholdsspillere, der ikke blot vandt med deres respektive klubber, men også begge blev topscorer i kampene.

Foto: Fiba.com

Delteco GBC 85 – 91 BAXI Manresa
Gabriel Iffe Lundberg kom atter i fokus for sit hold Manresa, da han i søndagens sejr på 91-85 blev topscorer i kampen. Med sejren kunne Manresa igen springe op på syvendepladsen, som de mistede i sidste runde. Zaragoza tabte nemlig til Real Madrid, mens Shields hjalp sin landsmand ved at være med til at vinde over Joventut.

Selve kampen blev noget af en rutsjebanetur for Lundberg og co. Efter en strålende første periode, der blev vundet med 12 point af Manresa, måtte de gå til pause bagud, da anden periode blev tabt med cifrene 25-9.

Manresa kom ud med fornyet energi efter pausen og var inden sidste periode foran med to point. Det blev en hæsblæsende affære, som hjemmeholdet vandt med to point, og derfor skulle de to hold ud i overtid. Her havde gæsterne det fornødne overskud, og med en overtidsperiodesejr på 17-11, kunne Manresa juble over sejren.

Gabriel Iffe Lundberg blev topscorer i kampen med 24 point. Han var 8/10 fra gulvet, hvoraf to af de ramte skud var treere. Derudover blev det til tre rebounds, tre assists og to steal.

Divina Seguros Joventut 67 – 68 Kirolbet Baskonia
Det blev en lavtscorende affære mellem ligaens syvendeplads og tredjeplads. Danske Shavon Shields bragte sig selv i fokus ved at blive kampens topscorer.

Ingen af holdene havde for alvor held med at finde vej til kurven i første halvleg. Hjemmeholdet vandt første periode med cifrene 13-12, mens gæsterne kunne gå til pause med en smal føring efter en periodesejr på 15-12 i anden periode.

Efter pausen blev der scoret nogle flere point, og de to hold fortsatte med at følges ad. Baskonia vandt tredje periode med 22-21, mens Joventut var skarpest i sidste periode. Det var dog ikke nok, da de kun fik reduceret forspringet fra tre til et point. Dermed vandt Baskonia en vigtig kamp for at kunne hænge på i toppen af rækken, hvor de fortsat har andenpladsen for næsen af Real Madrid.

Topscorer blev Shavon Shields med 20 point. Han var især skarp bag treeren, hvor han ramte fem ud af otte skud. Det blev også til to rebounds, en assist og tre steal.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Internationalt