fbpx
Connect with us

Lasse Elbæk spillede i den forgangne sæson i Malbas i den svenske Basketligan. Det blev ikke til nogen stor sæson for klubben, der sluttede sæsonen som bundprop med tre sejre i 32 kampe. Den unge danske center fik dog værdifuld erfaring og mange minutter i den svenske liga, hvorfor skiftet væk fra Horsens IC virkede som et fornuftigt valg.

Elbæk snittede over 26 minutter per kamp for Malbas, hvor det blev til et fint snit på 10,7 point, 6,3 rebounds, 1,1 assists og en effektivitet på 11,8. Nu er det blevet til et skifte til Italien, hvor Valle D’itria Basket Martina har givet danskeren en etårig kontrakt.

“Jeg havde afskrevet Danmark efter sidste sæson og vidste, at udlandet ville være min førsteprioritet. Da jeg hørte om klubben og deres ambitioner om at komme i Serie B blev jeg sulten og vidste, at professionalismen ville være der, hvilket er vigtigt for mig,” udtaler Elbæk til Fullcourt.dk.

Det italienske basketballsystem er lettere forvirrende, hvor Serie C er opdelt i en række forskellige puljer. Valle D’itria har en tilstedeværelse i Serie C Silver i puljen Puglia, men ved oprykning er det i den kommende sæson Serie B, der er på programmet og ikke Serie C Gold, som ellers ville virke logisk.

“Jeg tror Serie C-niveauet er forskelligt alt efter, hvilken række du spiller i. Hvad jeg har hørt er, at Puglia-rækken er højt niveau, hvor der er mange gode spillere i. Jeg skal arbejde på mit forsvarsspil i denne sæson, føler jeg, for at kunne tage det næste skridt i karrieren efter den kommende sæson, og så tror jeg egentlig alt andet kommer naturligt.”

Den 23-årige center på 211 centimeter fik sin basketopvækst i Aarhus, hvor han nåede at spille ligabasket med Bakken Bears, inden han skiftede til rivalerne Horsens IC. Her blev det til en sæson, der blev krydret med det danske mesterskab i finalen mod hans gamle klub, hvorefter Elbæk i jagten på mere spilletid tog til svenske Malbas, der spiller i Malmø.

Afstanden var dengang ikke så lang hjem til Danmark, som den bliver nu, men alligevel har de styrket Elbæk, at han allerede har prøvet at være væk hjemmefra.

“Selvfølgelig ser man tingene i et andet perspektiv, når man har været ude før. Sidste sæson var god for mig, fordi jeg spillede meget og fik meget ansvar. Jeg tror tilvænningsprocessen bliver lettere denne gang, både på og udenfor banen.”

Valle D’itria ligger i det sydøstlige del af Italien, og Elbæk glæder sig udover spillet på banen også til livet i det italienske.

“Foruden de sportslige udfordringer glæder jeg mig til at møde den italienske kultur på alle områder og forhåbentligt kan jeg sige mere end ‘ciao’, når jeg kommer tilbage derfra.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

More in Internationalt