fbpx
Connect with us

Jonas Zohore  spillede i den forgangne sæson i schweiziske Massagno, der blevet en noget blandet oplevelse. Det blev til en masse spilletid, hvor han snittede 14.7 point og 9.1 rebounds i sine 24 kampe. Til gengæld blev klubben næstsidst, hvilket var langt fra det, både han og klubben havde håbet på inden sæsonstart.

Jonas Zohore er nu i gang med at finde en ny klub, og landsholdsspilleren er ikke bleg for at vente på det helt rigtige tilbud. Han tager ikke til hvilken som helst klub, da både økonomi, ambitioner og personlig udvikling lægger i højsædet.

“Jeg har så absolut kunne mærke interessen udefra. Jeg har haft tæt og mest mulig kontakt med min agent, samt lidt snak med min tidligere træner Renato (red., Pasquali, træner i Massagno). Der har været en del konkrete tilbud, jeg har måtte takke nej til, for det ikke har været under optimale omstændigheder i form af løn, liganiveau, pres på mig som spiller, niveauet på ligaen som er med til, at jeg hele tiden skal levere under svært pres, samt bedste mulighed for min udvikling og karriere. Der har været tilbud fra den bedste, slovenske række, den franske Pro-B, den spanske række LEB-Gold samt hold fra Schweiz og Sverige.”

“For at jeg skal vælge en klub, så skal det skal være den bedst mulige liga, hvor jeg kan få minutter og mulighed for at levere og vokse, som spillende i en respekteret liga. Derudover skal alt være betalt, såsom de daglig måltider, lejlighed, bil og en vigtig ting er selvfølgelig en god løn.”

Drømmen om at spille med de helt store

De fleste spillere sigter efter at komme til de bedste ligaer, alt efter hvad evnerne rækker til. Nogle spillere tager den direkte vej, mens andre kommer de rigtige steder hen ad omveje eller efter at have taget springet et niveau ned. Fælles for alle er dog drømmen om at spille de største steder. Her er Jonas Zohore ingen undtagelse.

“Jeg kunne godt se mig selv spille i italien, Spanien, Tyrkiet eller Tyskland. Jeg kan tillade mig at drømme stort, og det gør jeg også. Samtidig er jeg selvfølgelig klar over, at jeg skal være ærlig og realistisk overfor mig selv, og det er en mega svær balance!”

“Jeg bruger de kontakter og netværk, jeg har fra trænere og spillere og selvfølgelig min agent. Men det har heldigvis været ret lige til hvergang, hvad jeg ville, og hvad min retning var. Ikke sagt at det dermed har været nemt at være i eller nemt at håndtere efterfølgende. Jeg møder meget forskellige personligheder. Alt fra useriøse agenter uden licens til at jeg en aften på en bar i Ljubiana over sommeren støder ind i folk omkring holdet fra Jerusalem, som vandt i Israel i år. De udtrykte, at de manglede en spiller som mig. Om det alt sammen bare er snak – det handler for mig bare at holde tingene klare og mest sandsynlige og lade min agent tage sig af arbejdet efterfølgende, jeg har fået kontakten.”

Danmark er ikke en mulighed

Henover sommeren er flere danske profiler, såsom Mikkel Plannthin og Kevin Larsen, vendt hjem til Danmark for at få karrieren på rette køl eller for at sælge sig selv igen på et senere tidspunkt, men her Jonas Zohore slet ikke.

“Nej, det kunne jeg bestemt ikke finde på. Mit fokus ligger i at gå et skridt i den rigtig retning og få succes udenlands. Danmark har desværre ikke har højt nok niveau eller økonomi til at vise sig ordenligt frem på en respekteret scene og komme til tops. Jeg arbejder derfor hårdt for at tage den rigtige retning hver sæson og hvert år for at nå til toppen af Europa. Jeg var jo selv en hjemvendt profil tilbage i 2013 efter noget turbulens rod i udlandet. Derfor ved jeg godt, hvor svært og hårdt, det kan være for andre hjemvendte danskere. Det er slet ikke nemt derude, de fleste forstår ikke bagsiden af medaljen.”

Hvis du kunne tænke dig at følge Jonas Zohore i hans jagt på en ny klub, så kan du følge ham på Facebook eller på Instagram. Her kommer der både billeder og updates fra han færden rundt om i verden.

Foto: Fiba.com

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Internationalt