fbpx
Connect with us

Fenerbahce skuffede i EuroLeague i denne sæson, men levede derimod op til favoritrollen i det tyrkiske mesterskab, hvor de her til aften slog Tofas i kamp fem i finaleserien, med sammenlagt 4-1.

Det tyrkiske storhold som sidste år vandt EuroLeague-titlen for første gang i klubbens turnering, var store favoritter til at tage endnu en titel i år. Desværre skuffede de fælt i semifinalen ved Final Four, og måtte vende skuffede hjem til Istanbul.

Her til aften kom dog trøstepræmien, da de slog deres modstander Tofas. Tyrkerne fik ikke den store modstand i hverken serien, eller i opgøret her til aften, som de vandt sikkert 94-64, på egen hjemmebane i Ulker Sports Arena

Dermed sluttede Tofas med sølvmedaljer, efter en overraskende god sæson, hvor de i grundspillet sluttede af på andenpladsen, foran storhold som Anadolu Efes, Besiktas, Banvit, Galatasaray og Darussafaka.

Fenerbahce kunne derimod fejre klubbens tredje mesterskab i træk, og den niende i alt. Dermed haler de langsomt ind på Anadolu Efes Istanbul på listen over de mest vindende hold i tyrkisk basket, som i øjeblikket indetager førstepladsen med i alt 13 mesterskaber.

Kampens og Fenerbahce’s topscorer blev den unge Ahmet Duverioglu med imponerende 19 point og 9 rebounds, som efterhånden spiller en større og større rolle for mesterskabsholdet.

Den amerikanske guard Brad Wanamakers, og Egehan Arna var de eneste udover Duverioglu med dobbeltcifre point, med hhv. 11 og 10 point.

I den anden lejr blev Pierria Lee Vaughntay Henry topscorer med 17 point, efterfulgt af Kenneth Kadji med 12.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in Fenerbahce