evn-dk
Fullcourt
13. jun 2018 - 22:00

Fenerbahce er tyrkiske mestre for tredje gang i træk

Fenerbahce blev her til aften tyrkiske mestre for tredje år i træk, efter at de slog Tofas overbevisende både i serien, men også i aftenens opgør.

Foto: Fenerbahce.org

Fenerbahce skuffede i EuroLeague i denne sæson, men levede derimod op til favoritrollen i det tyrkiske mesterskab, hvor de her til aften slog Tofas i kamp fem i finaleserien, med sammenlagt 4-1.

Det tyrkiske storhold som sidste år vandt EuroLeague-titlen for første gang i klubbens turnering, var store favoritter til at tage endnu en titel i år. Desværre skuffede de fælt i semifinalen ved Final Four, og måtte vende skuffede hjem til Istanbul.

Her til aften kom dog trøstepræmien, da de slog deres modstander Tofas. Tyrkerne fik ikke den store modstand i hverken serien, eller i opgøret her til aften, som de vandt sikkert 94-64, på egen hjemmebane i Ulker Sports Arena

Dermed sluttede Tofas med sølvmedaljer, efter en overraskende god sæson, hvor de i grundspillet sluttede af på andenpladsen, foran storhold som Anadolu Efes, Besiktas, Banvit, Galatasaray og Darussafaka.

Fenerbahce kunne derimod fejre klubbens tredje mesterskab i træk, og den niende i alt. Dermed haler de langsomt ind på Anadolu Efes Istanbul på listen over de mest vindende hold i tyrkisk basket, som i øjeblikket indetager førstepladsen med i alt 13 mesterskaber.

Kampens og Fenerbahce’s topscorer blev den unge Ahmet Duverioglu med imponerende 19 point og 9 rebounds, som efterhånden spiller en større og større rolle for mesterskabsholdet.

Den amerikanske guard Brad Wanamakers, og Egehan Arna var de eneste udover Duverioglu med dobbeltcifre point, med hhv. 11 og 10 point.

I den anden lejr blev Pierria Lee Vaughntay Henry topscorer med 17 point, efterfulgt af Kenneth Kadji med 12.

-

Seneste nyheder

Assign a menu in the Left Menu options.