fbpx
Find os her

For 8 måneder siden måtte den 27-årige tidligere Team FOG Næstved-spiller Eric McAlister gennemgå sit livs mareridt. I en kamp for sit hold Racing Luxembourg, faldt han på tragisk vis om med hjerteproblemer.

Han og holdet havde været igennem en hård pre-season, så han følte sig egentlig i rigtig god form. Han var ikke bekymret for sin krop.

Han var i gang med en god kamp, og hans hold var i angreb. Han så sin medspiller sende bolden i kurven, da han pludselig begyndte at mærke sit hjerte hamre både hårdt og hurtigere.

McAlister slog det dog hen, selvom han følte sig utilpas. Kampen fortsatte, og han fik det dårligere og dårligere. Hans syn blev sløret, han fik svært ved at trække vejret, og da han nåede baglinjen, faldt han om.

“Jeg var kortvarigt bevidstløs, og da jeg vågnede igen, var jeg omringet af holdkammerater. Da ambulancen kom, tog de mit blodtryk og min puls. De fortalte mig, at jeg var på nippet til et hjertestop, fordi mit hjerte havde problemer.'”

“De gav mig noget medicin for at sænke min hjerterytme, og da jeg ti minutter senere var på hospitalet, var mine tal normale. Det var virkelig en forskrækkelse for mig.”

“Efter det skete, skulle jeg til konsultationer med både læger og hjertespecialister for at få en diagnose. Jeg var hos tre forskellige læger, og var igennem et utal af test og scanninger.”

Kunne ikke leve med lægernes dom
Lægerne var ikke i stand til at give McAlister en diagnose og fortalte ham efterfølgende, at han ikke ville komme til at spille igen. Han blev til sidst sendt hjem til USA af holdet for at fortsætte undersøgelserne. Her var lægerne i stand til at stille ham diagnosen HCM, der er en hjertesygdom, der forekommer ofte blandt atleter.

“Helt basalt så er det hjertets muskler og vægge, der vokser, og derfor kan det blive svært for kroppen at få blodet til at pumpe rundt. Lægerne fortalte denne gang, at det var højst usædvanligt, hvis jeg kunne komme til at spille basket på et professionelt niveau igen, men der var en mulighed. Jeg prøvede at leve med tanken om ikke at skulle spille igen, men efter en måned besluttede jeg mig alligevel for at prøve.”

“Fysisk var jeg i virkelig dårlig form efter ikke at have trænet i flere måneder, men jeg arbejdede mig tilbage. Det største problem var det mentale. Jeg var bange for at overanstrenge kroppen og hjertet, der var ved at komme tilbage i form.”

“Dengang led jeg også af en depression på grund min frustration over hele situationen. Nu er jeg tilbage i form og spiller og har ikke haft problemer siden. Jeg bliver nødt til at tænke over, hvad jeg spiser, og hvordan jeg træner, men jeg har været frisk siden, og det er jeg lykkelig for.”

Et langt, sejt træk at komme tilbage
Eric McAlister blev udskrevet samme aften, som uheldet var ude, men han skulle tilses af en læge hver dage de efterfølgende 2-3 måneder. Derfor undersøgte han selv, hvilke tiltag han kunne sætte i gang for at komme sig hurtigere.

“Jeg fik noget medicin, trænede let og havde fokus på min kost. Min klub sendte mig til lægen i Luxembourg, men det var ikke så brugbar. Min fremgang skete i USA. Det var en langsommelig proces, men det virkede.”

Nu er han så tilbage på banen igen. Denne gang er han at finde i langt varmere himmelstrøg. Hans nye klub er Sunshine CR, der hører til i QBL (Queensland Basketball League), en af de mange regionale ligaer i Australien.

Han har indtil videre spillet 9 kampe, hvor det i snit er blevet til 22 minutter, 15.9 point, 7.6 rebounds og 2.6 assist. Det kan nærmest betegnes som et mirakel, at Eric McAlister allerede er tilbage på så højt niveau.

“Det føles fantastisk at være tilbage på banen. Jeg spillede i Australien tilbage i 2016, og mit mål var at komme tilbage på permanent basis, så jeg gjorde det, der skulle til, for at få det til at ske.”

“Hele oplevelsen har gjort, at jeg i langt højere grad værdsætter, ikke kun basket, men også livet. Ting kan ændre sig lynhurtigt, så du skal være taknemmelig for alle oplevelser, du får.”

“Jeg tager som sådan ikke nogle forbehold i hverdag, jeg tænker bare over, hvad jeg gør og spiser (begrænser rødt køb, alkohol, sukker mv.) og undgå et højt stress niveau. Oplevelsen har ændret mit syn på livet. Jeg har gået med frygten om, at jeg kunne dø, til at nyde hvad livet har at tilbyde og være taknemmelig.”

Vi takker Eric McAlister for at give os et indblik i hans liv efter sådan en tragisk episode.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen