fbpx
Connect with us

Internationalt

Daniel Mortensen: Jeg er blevet en bedre all round-spiller

Den tidligere Hørsholm-spiller, Daniel Mortensen, der denne sommer vendte tilbage til Europa og svensk basket, har oplevet en stor udvikling med tiden på college.

Foto: Vildmedfoto.dk

I 2015 rejste Daniel Mortensen tværs over Atlanten for at gennemgå den rejse, det er at tilbringe fire år på college langt væk fra alt velkendt. Den dengang 20 årige Daniel Mortensen havde netop spillet sin anden sæson i Basketligaen med stor succes.

Den unge danske forward tog i første omgang til Wright State University, men skiftede efter et år skole til Barry University. Daniel Mortensen havde fået begrænset spilletid for Division I universetet og tog konsekvensen af det og skiftede til BU i Division II.

Det skulle vise sig at være en god ide, for han spillede i alt 58 kampe i de tre sæsoner, hvor af de 56 var som starter. Han snittede godt 27 minutter, 11,5 point, 6,5 rebound og 2,3 assist og opnåede generelt at blive en bedre spiller, hvis man spørger hovedpersonen selv.

“Jeg synes selv, jeg har udviklet mit spil en del og haft en stor udvikling i mine år på college. Jeg er blevet en bedre all round-spiller. Jeg har forbedret mit skud, fået bedre court vision (blik for spillet, red) og overordnet set en bedre basket IQ.”

“Så synes jeg også, at jeg specielt er blevet meget bedre i forsvarsspillet, hvilket altid har været et af mine svaghedspunkter.”

Tiden på college har været god ved forwarden, der altid kan tænke tilbage på mange gode minder, men han erkender, at tiden er den helt rigtige til at skulle ud i den ‘rigtige’ basketverden.

“Jeg vil helt sikkert komme til at savne collegelivet, alle mine holdkammerater og venner, som jeg fik over årene i USA, men jeg er klar til at tage springet videre til professionelt basket.”

En del af et nyt spændende projekt

Med skiftet til svensk basket skal Daniel Mortensen i gang med et et helt nyt kapitel af sit liv. Den nye destination er Wetterbygden Stars.

Klubben rykkede i sidste sæson op og endte på en syvendeplads i deres første sæson i Basketligan. Efterfølgende røg de ud i slutspillet til de senere finalister Borås Basket.

Klubben har gang i et spændende projekt, hvor man gerne vil etablere sig i toppen af svensk basket. Udover Daniel Mortensen er en anden tidligere Hørsholm-spiller, Ty Sabin, kommet til. Resten af truppen bygger på talent, et par udenlandske profiler og spillere med erfaring fra Basketligan.

“Jeg valgte Wetterbygden, fordi jeg synes, de virker til både at satse meget i år og i de kommende år. Det kan være en god mulighed for mig at bevise, hvad jeg har at byde ind med på banen.”

“Jeg valgte også Wetterbygden, fordi jeg ser mig selv passe godt ind i deres system, og deres spillere og spillestil passer godt med min egen.”

Efter fire år på college er Daniel Mortensen pludselig tæt på de vante omgivelser igen. Lige nu ligger fokus naturligvis i at tilvænne sig de nye rammer, men danskeren er ikke afvisende, da han bliver spurgt ind til, om vi får ham at se tilbage i dansk basket.

“Jeg har ikke tænkt så meget over, hvad fremtiden ellers byder på. Jeg tager det år for år, og så må vi se, hvor langt jeg kan drive basketball til, men jeg afviser ikke, at det kunne være en mulighed at vende hjem til dansk basket en gang i fremtiden.”

Køb dit NBA-gear her

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Internationalt