fbpx
Connect with us

Dameligaen

Damelandsholdets kampe skal også spilles i en boble

Det internationale basketballforbund, FIBA, har fredag udmeldt, at Damelandsholdets kampe i november og februar skal spilles i såkalte bobler.

Arkivfoto: Damelandsholdet

For en uge siden meddelte det internationale basketballforbund, FIBA, at man havde besluttet, at samtlige herrelandskampe skulle afvikles i såkaldte bobler for at undgå smittespredning af Covid-19. Det betyder, at Herrelandsholdets EM-kvalifikationskampe i november og februar ikke vil blive spillet på normal vis med en ude- og hjemmekamp.

På daværende tidspunkt lød meldingen fra FIBA, at afviklingen af landskampe i bobler ville gælde for både Herre- og damelandsholdet. De måtte senere ud og præcisere, at meldingen i første omgang kun gjaldt for herrelandsholdene, og at man ville tage stilling til afviklingen af damelandsholdenes kampe på et senere tidspunkt.

Fredag kunne FIBA fortælle, at damelandsholdenes kampe ligeledes vil blive spillet i bobler på de allerede fastlagte kampvinduer. Informationen fra FIBA er fortsat så ny, at der er på nuværende tid er mange ubesvarede spørgsmål.

Hvad vi ved er, at hver pulje med fire holdet samles et sted og spiller istedet for at spille de normale ude-og hjemmekampe.

” Det er ærgerligt for dansk basketball, men også forståeligt. For første gang i 15 år har vi et landshold, som spiller på allerhøjeste niveau i Europa, som allerede har givet os en fantastisk oplevelser i en næsten udsolgt arena i Gentofte, hvor stormagten Italien næsten måtte se sig slët. Det havde vi jo gerne set gentaget,” siger direktør for det Danmarks Basketballforbund, Rasmus Winkel, i en pressemeddelse og fortsætter:

” I lyset af den aktuelle situation, er det dog helt forståeligt, at FIBA vælger at gennemføre kampene på den sikrest mulige måde. Det eneste andet reelle alternativ ville være at udsætte kampene, men der er ingen sikkerhed for at situationen er normaliseret om et år,” siger han.

Det danske damelandsholds kampe kan ses med de foreløbelige datoer herunder:

12. November 2020: Tjekkiet-Danmark
15. November 2020: Rumænien-Danmark
4. Februar: Italien-Danmark
7. Februar: Danmark-Tjekkiet.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Dameligaen