evn-dk
Fullcourt
9. maj 2017 - 18:04

Chanan Colman overvejer Danmark men trives i Israel

Chanan Colman trives i Israel, men har alligevel til tider tænkt sig tilbage til Danmark og Basketligaen.

Foto: Fransisco Distacio

Chanan Colman har trods stor succes i Israel, Danmark og Basketligaen med i overvejelserne for den kommende sæson.

Den danske guard nyder i fuld grad tilværelsen i den bedste israelske række, hvor han har haft masser af succes de seneste par sæsoner. Med det sagt, har danskeren dog alligevel rettet tankerne mod Danmark og Basketligaen en gang i mellem, og ligeledes gælder det denne sommer, når kontrakten udløber med Hapoel Eilat.

”Jeg har leget med tanken de sidste par år, og det har igen været på tale i år,” udtaler danskeren til Fullcourt.

Til sommer har danskeren kontraktudløb med Hapoel Eilat, men allerede på nuværende tidspunkt er der en stor interesse fra klubben i at beholde danskeren lidt endnu.

Det er ikke overraskende, da Colman med sin rutine og personlighed er blevet en eftertragtet spiller i Israel, og flere hold har i løbet af denne sæson været interesseret i at hente danskeren til klubben.

Både Hapoel Tel Aviv, hans tidligere klub Maccabi Haifa, og sidst men ikke mindst, Hapoel Jerusalem, med Amar’e Stoudemire på trupkortet, har forsøgt at få fat i danskeren. Interessen betyder i sig selv meget for den danske profil, der har svært ved at smide alt dette, for at vende tilbage til Danmark, og Basketligaen.

Udover de israelske klubber har der også været interesse fra den bedste spanske række, men står det til et valg mellem Spanien og Israel, så ser Colman helst at blive hvor han er.

”Jeg har ikke intentioner om at tage til Spanien. For det første ville jeg ikke få samme status som jeg har her i Israel, og herudover ville jeg skulle til at vende mig til en ny liga. Havde det været for nogle år siden så jo, men på dette tidspunkt giver det ikke mening,” udtaler Colman.

Chanan og Hapoel Eilat er igang med en fantastisk sæson

Det er som sagt ikke den store overraskelse at Chanan Colman ønsker at blive i den israelske liga, efter en flot sæson, der måske endda kunne ende med et mesterskab.

Det er blandt andet blevet til store sejre over Hapoel Jerusalem, samt EuroLeague mandskabet Maccabi Tel Aviv i de seneste kampe, hvilket gør at Hapoel Eilat topper tabellen med 21 sejre og 10 nederlag, en enkelt sejr mere end nummer to, Hapoel Holon.

Med to kampe tilbage i grundspillet står Colman og Maccabi Eilat derfor lunt til at snuppe førstepladsen på tabellen. De har kun brug for en enkelt sejr i de seneste to kampe, og så er de sikret førstepladsen.

Chanan selv har spillet masser af minutter for Eilat, og har efter 27 kampe snittet 7.8 point, 3.2 assists, 3 rebounds og 1 steal pr. kamp.

Foto: Fransisco Distacio

-

Seneste nyheder