fbpx
Connect with us

Brose Bamberg vandt søndag aften, klubbens tredje tyske mesterskab i træk, efter at de slog Oldenburg med 76-58 i kamp tre i finalen.

Bamberg har domineret i den tyske finaleserie fra kamp et af, der endte 96-60, mens kamp to blev 88-76. Den franske guard Fabien Causeur blev Finals MVP, efter sine tre store præstationer mod Oldeburg på hhv. 21 point, 6 rebounds og 3 assists i kamp 1, 10 point, 8 rebounds og 3 assists i kamp 2 og 11 point i kamp tre.

Der har da heller ikke, hersket tvivl om at netop de, endnu engang ville kæmpe om at løfte trofæet for tredje år i træk. Tyskerne har nemlig spillet en god sæson, og fortsætter altså deres dominans i den hjemlige liga. I grundspillet sluttede de af på en andenplads med 29 sejre og 3 nederlag, imens de i slutspillet (kvartfinalen, semifinalen og finalen), er sluppet af sted med blot et enkelt nederlag.

Bamberg har nu vundet 7 titler på 8 år. Guldet glippede en enkelt gang i 2013/14 sæsonen. I alt har klubben vundet ni tyske mesterskaber.

Med sejren i finalen har tyskerne samtidigt sikret sig en billet til EuroLeague i endnu en sæson. Tysk basketball har nemlig ingen faste repræsentanter i europas bedste klubturneringen, og billetten gives derfor hvert år til de tyske mestre.

Foto: Brose Bamberg

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

More in EuroLeague