fbpx
Find os her
EVN Efterskolen ved Nyborg

Boris Diaw fik i denne weekend endeligt debut for sin nye franske klub Paris Levallois mod Limoges, hvor det dog desværre blev til et nederlag.

Utah Jazz valgte ikke at beholde den franske profil Boris Diaw i truppen for den kommende sæson. Den 35 årige franskmand havde derfor masser af muligheder. Han kunne vente og se om et tilbud fra en anden NBA klub ville rulle ind, eller allerede begynde og kigge sig omkring i Europa.

Cheftræner hos Paris Levallois, Fred Fauthoux og assistentræner Sacha Giffa, som begge er personer, som Boris Diaw har spillet med på det franskelandshold fik dog overtalt den franske profil til at komme og hjælpe med at bygge noget op i den franske hovedstad.

Dette betød at Diaw ikke ligesom mange andre spillere gik efter pengene denne sommer, men derimod efter at støtte et fransk projekt, hvor han kunne støtte og med sin erfaring fra sine 16 sæsoner i NBA, hvor han en enkelt gang fik lov til at løfte trofæet i 2014 sammen med San Antonio Spurs.

Fin præstation af Boris Diaw for Paris Levallois

I denne weekend fik Diaw så endelig debut på hjemmebane i Palais des sports Marcel-Cerdan, hvor stemningen var festlig netop på grund af franskmandens tilstedeværelse.

Paris Levallois mødte topholdet Limoges, som dog ødelagde festen, eftersom de vandt kampen 81 – 87.

Diaw der ikke har spillet siden EuroBasket, har kun haft mulighed for at træne kort med sin nye franske klub.

Han spillede dog alligevel en rigtig fin kamp, hvor han efter knap 35 minutter på banen, blev noteret for 10 point 1/2 for 2 point og 2/3 fra trepointslinien, samt 6 rebounds og 3 assists.

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt