fbpx
Connect with us

Internationalt

Blandede følelser for Gabriel Iffe Lundberg efter nederlag til Real Madrid

Det var tæt på, at Gabriel Iffe Lundberg og hans hold Manresa kunne tage sejren mod mægtige Real Madrid, men det blev ved drømmen. Lundberg er dog stærkt begejstret over møderne med de her storklubber.

For få år siden hed modstanderne Aalborg Vikings, SISU og Hørsholm, mens medspillerne hed Oliver Strøh og Andreas Meilby. I dag er modstanden en lidt anden, og medspillerne er udelukkende udenlandske navne.

Gabriel Iffe Lundberg har i den grad formået at få bragt sin karriere i den rigtige retning, og med skiftet sidste år fra Horsens til Manresa i den næstbedste spanske række åbnede et helt nyt eventyr sig. Især da Manresa i foråret sikrede oprykningen, og modstanderne blev storklubber som Real Madrid og Barcelona.

Den 20. januar stod Lundberg for første gang over for Real Madrid, der i sidste sæson vandt EuroLeague med blandt andet NBA-fænomenet Luka Doncic på holdet.

Kampen endte med et knebent nederlag til Manresa på 83-78. Lundberg scorede selv 11 point, tog tre rebounds, lavede seks assist og fire steal. Selvom det havde været uventede point med en sejr, så er han stadig ærgerlig over, at det ikke lykkedes Manresa at vinde.

“Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at vi tabte kampen, også selvom det var mod det bedste hold i Europa. Vi var foran store dele af kampen, og selv da vi kom bagud med 15, kom vi tilbage og kæmpede. Jeg havde følelsen af, at vi havde mulighed for at vinde helt indtil det sidste minut, mere eller mindre.”

“Jeg synes, jeg spillede en udmærket kamp, men der vil altid være ting, man kan forbedre. Overordnet set var det bare rart at få lov til spille mod dem. Det var noget, jeg havde ventet på i meget lang tid, så det var fedt at vise, at jeg godt kan spille på det niveau.”

Drømmen at spille mod Llull

Selvom Real Madrid sagde farvel til Luka Doncic i sommers, der tog til Dallas Mavericks, så er holdt proppet med profiler. Spillere som Anthony Randolph, Facundo Campazzo og Rudy Fernandez pryder holdkortet. Det var dog især muligheden for at stå over for Sergio Llull, der gav Lundberg gåsehud.

“Det var rigtig stort. Jeg tror aldrig, at jeg kommer til at glemme min første kamp mod Real Madrid, og hvordan jeg spillede mod dem. Sergio Llull er nok den spiller, jeg ser mest op til i europæisk basket, da vi spillestilsmæssigt minder lidt om hinanden. Også fordi at han har opnået stort set alt på den europæiske platform. Så det var da mega sjovt at spille og konkurrere mod ham.”

“Men generelt set var det en god og sjov oplevelse at spille mod dem alle – de har 12-15 af de bedste spillere i Europa. Vores træner havde lagt fokus på, at vi skulle kontrollere reboundspillet og have begrænset turnovers for at kunne vinde, og de ting gjorde vi. Vi havde en stor chance for overraske.”

I marts måned står Manresa igen over for Real Madrid. Men det stopper ikke her. Med blot fjorten dages mellemrum møder man både Barcelona og Real Madrid. Begge kampe er på udebane, så der venter nogle store oplevelser for Lundberg, der dog er meget rolig, når det kommer til mødet med storklubbernes arenaer.

“Jeg glæder mig til alle de kampe, jeg spiller. Det er den næstbedste række i verden, så jeg er bare taknemmelig for, at jeg er her allerede nu. Det er lidt lige meget, hvem vi spiller i mod, jeg vil bare gerne vise, hvad jeg kan. Når det er sagt, så glæder jeg mig selvfølgelig virkelig meget til at spille mod alle de store klubber i deres store arenaer.”

Mulighed for slutspil

Med kampen mod Real Madrid er man præcis midtvejs i sæsonen. De øverste otte hold skal mødes i et slutspil, hvor et møder otte, to møder syv osv. Med nederlaget blev Manresa overhalet på syvendepladsen af Joventut, der selv vandt deres kamp. Feltet i midten er tæt, men Manresa har gode chancer for at nå en slutspilsplads, hvilket Lundberg mener er realistisk.

“Efter at have spillet en halv sæson, og efter at have mødt alle holdene nu, vil jeg sige, at jeg synes, at vi har en ret god chance for at komme med i slutspillet. Jeg har personligt selv sigtet efter en slutspilsplads fra starten af, og indtil videre tegner det godt.”

Manresa møder i weekenden Breogan på udebane, der helst skal give en sejr, hvis de skal holde sig inden for slutspilspladserne.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Internationalt