fbpx
Find os her

LaMelo (16) og LiAngelo Ball (19) kommer officielt til Europa, kunne den litauiske klub Vytautas løfte sløret for sent i aftes.

De to brødre var rygtet og tilbudt til flere europæiske klubber efter at deres far Lavar Ball valgte at trække dem begge ud af skolen. Destinationen bliver i sidste ende den bedste litauiske række, og klubben Vytautas.

Vytautas blev grundlagt i 1994, og ligger i øjeblikket på syvendeepladsen på tabellen i den litauiske liga LKL League ud af 10 hold. Her har de 4 sejre og 9 nederlag.

Klubben spiller samtidigt i den Baltiske liga, hvor de ligger nummer fire blandt syv hold i gruppe A med 4 sejre og 1 nederlag.

Her spiller flere af de ”små” hold mod hinanden fra lande som Estland, Letland, Litauen, Hviderusland og Kazakhstan. En turneringen som klubben vandt sidste år, for første gang. Klubben har herudover to gange vundet den litauiske Cup i 2012-13, og 2013-14.

Klubben spillede sidste år i FIBA Europe Cup, imens de i år røg ud af kvalifikationen i FIBA Basketball Champions League.

Lille litauisk klub i en lille litauisk by

Dette bliver i sig selv noget af en omvæltning og kulturchok for de to teenager, der går fra luksus og millionbyen Los Angeles Lakers, til byen Prienai med knap 10.000 indbyggere i Litauen, hvor der eftersigende ikke snakkes engelsk.

Planen er at de to brødre bliver tilknyttet til klubben resten af sæsonen, hvor de starter deres profesionelle karriere i januar måned for klubben. Det er ukendt hvad de to brødre kommer til at tjene i klubben.

Udøver de to Ball-brødre, så har klubben det sidste årti kun haft en enkelt amerikaner i form af Brad Tinsley, som forlod klubben efter blot en måned.

Dette betyder samtidigt at den yngste af brødrene Lamelo Ball, ikke har mulighed for at gå på universitetet i USA, eftersom han først og fremmest, har skrevet under med agenten Harrison Gaines, og nu underskrevet en professionel kontrakt med klubben.

Foto: Vytautas

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Internationalt