fbpx
Find os her

Den tyrkiske storklub Anadolu Efes Istanbul, har ikke været ved Final Four i EuroLeague siden sæsonerne 1999-00 og 2000-01, og det har de tænkt sig at gøre noget ved.

Anadolu vandt det seneste mesterskab i Tyrkiet i 2015–16 sæsonen. Med 13 mesterskaber og 12 sølvmedaljer i den tyrkiske liga er de den mest vindene klub i tyrkisk basketball.

Desværre har lokalrivalerne fra Fenerbahce indhentet dem i EuroLeague-regi med flere finaler og et enkelt mesterskab i 2017, og er samtidigt lige i hælene hjemme i Tyrkiet.

Klubben har allerede hentet forstærkninger form af den tyrkiske forward Metecan Brisen, centeren Sertac Sanli og guard Bugrahan Tuncer.

Sidst men ikke mindst har tyrkerne også indgået en aftale med den serbiske profil og landsholdspiller Vasilje Micic, som var en stor del af Zalgiris succes i EuroLeague sidste år da litauerne nåede semifinalen.

I går aftes kunne Anadolu så præsentere deres nyeste erhvervelse i form af franske Rodrigue Beaubois.

Den 30-årige guard har skrevet under på en to-årig kontrakt og har blandt andet en NBA-ring med Dallas Mavericks, da han spillede for klubben i perioden 2009-2013.

Franskmanden har de seneste to sæsoner spillet for spanske Baskonia og snittede i sidste sæson 12,4 point, 2,4 rebounds og 1,4 assists pr. kamp i EuroLeague og 12,1 point, 2,9 rebounds og 2,4 assists i den spanske Liga Endesa.

Anadolu er også i forhandlinger med amerikanske Trey Thompkins fra Real Madrid, men deres store ønsker er de to amerikanere Scootie Wilbekin og Malcolm Delaney.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague