fbpx
Connect with us

Guides

VM i Basketball favoritter

Intense tætte kampe og en klar favorit. Sådan er det altid når der fløjtes op til VM i Basketball. For USA ligger favoritværdigheden særdeles tungt hvert år, men først siden de fik lov til at bruge deres professionelle spillere fra NBA .

Foto: Fiba.com

Intense tætte kampe og en klar favorit. Sådan er det altid når der fløjtes op til VM i Basketball. For USA ligger favoritværdigheden særdeles tungt hvert år, men først siden de fik lov til at bruge deres professionelle spillere fra NBA . For med tradition for spillet, der ikke kan sammenlignes med noget andet land er der bare de bedste spillere. De er da også forsvarende mestre efter sejr over Serbien. Det er FIBA, der arrangerer VM i Basketball og det er blevet til et VM hvert 4. år. Dermed ligner det samme struktur som i Fodbold og forskudt således, at de ikke overlapper. Det er dejligt at sportsbegivenhederne ikke falder sammen, så du kan sætte dig ind konkurrencen og lave de bedste bets. I 1994 tog man beslutningen, at lade de professionelle basketspillere fra USA deltage. Selvom det ikke har gjort noget godt for spændingen, så har det højnet niveauet så meget, at interessen er kæmpe stor. Det er især i de lande som også har stolte traditioner for basketball, som for eksempel Serbien og Litauen.

Sådan startede VM i Basketball

I 1948 var man for alvor begyndt, at lade sig inspirere af andre store turneringer. OL og VM i fodbold var blevet store og havde stor succes med at være reklame for sporten. Man valgte Argentina som vært selvom onde tunger påstår, at de var de eneste som ville afholde turneringen. De vandt den også og så var starten taget på noget stort – VM i Basketball. Det blev i det Sydamerikanske og som tiden skred frem var USA og naturligvis det tidligere Sovjetunionen og Jugoslavien. Alle med tradition for Basketball. Med men OL og dream team og en eksplosion i interesse kom den første store ændring i 1994. Anført af Michael Jordan og Magic Johnson, samt en perlerække af professionelle vandt de sikkert og der var lagt op til en gentagelse i 1998. Men en Lock-out sikrede spænding og Jugoslavien vandt foran Rusland og netop USA.

De europæiske basketstjerner

Der er andre end amerikanske stjerner gennem tiden. Men de bedste lander altid i NBA. Hos Jugoslavien førte Peja Stojakovic og Dejan Bodigero holdet frem. Bodigero var en af de få stjerner udenfor NBA, men spillede for FC Barcelona. Der er ingen tvivl om at netop det faktum at Spanien dermed også havde en stærk liga var med til at de i 2006 blev det kun syvende hold, der vandt et VM. En kæmpe overraskelse var at USA det år kun blev nummer 6. Turneringen blev gradvist udvidet og flere nationer begyndte at byde ind. I 2010 skulle USA lige sætte tingene på plads og de fik Tyrkiet lov til at smage. I 2014 forsvarede de så titlen og denne gang mod Serbien. Dermed havde de vundet guld 5 gange og tangerede ”Det tidligere Jugoslavien”. De er samtidig – og ikke overraskende – dem som har vundet flest medaljer.

Hvem står med trofæet i VM i Basketball

The Naismith Trophy opkaldt efter Basketball spillets opfinder er den pokal vinderen står med. Det symboliserer de fem kontinenter og var været i hænderne på verdens største stjerner. Samtidig kårer man ved hvert VM den mest værdifulde spiller. Fra Shaquille O’Neal til tyske Dirk Nowitzki og Spanske Pau Gasol og Kevin Durant. Det er de ypperste og i 2014 var det Kyrie Irving, der løb med hæderen. Fælles for dem var naturligvis at de spillede i NBA. Men der er Dejan Bodiroga, som vandt i 1998. Men det skyldes nok den NBA-lockout der var det år.

Basketball er populært i hele verden

Udover fodbold og tennis må basketball siges at være populært udover alle landegrænser. Med over 800 millioner seere i 2010 og frem til lige omkring en milliard i 2014. Det er naturligvis især i USA, Litauen, Kina, De tidligere jugoslaviske lande og Grækenland, at interessen er størst. Men over hele verden giver det genlyd. Og hvis du elsker betting og sport er dette endnu en oplagt mulighed for at spille med og mod de bedste. Den store interesse gør at kampe og spillere bliver fulgt tæt og med masser af ting du kan spille på. Der er nok at glæde sig til når VM i basketball 2019 løber af stabelen. Den 31. august går det løs i Kina, hvor 8 grupper med fire lande i hver skal spille om en plads i knald og fald-kampene. De to bedste går videre og så skal man bare vinde. Det giver masser af kampe at bette på. Spørger man eksperterne er det tættere end nogensinde. Kina, Australien, Canada og serbien er alle hold, der kan give amerikanerne god modstand.

Hvis du har dine egne VM i Basketball 2019 favoritter, er det værd at bruge vores Unibet Bonuskode og at prøve lykken med sportsbetting hos Unibet.

Denne profil bruges til at skrive indlæg fra gæstebloggere, eller til at promovere artikler fra samarbejdspartnere. Indholdet er derfor ikke altid 100% rettet mod basketball.

Næste kamp

More in Guides