fbpx
Find os her

Guides

Basketballs oprindelse

Foto: Joe Glorioso - flickr

Basketball har sin rødder helt tilbage i 1891, hvor Dr. James Naismith opfandt sporten på Springfield College. Det hele startede med, at Naismith fik til opgave at udvikle en sport, som eleverne kunne spille hen over vinteren. Han blev inspireret af et spil fra hans barndom, der kaldes ”duck on a Rock”. Han erstattede sten med bolde, og det gik ud på at kaste bolden ind i ferskenkurve, som var fastgjort et højere sted på væggen. Kurven blev anbragt i en sådan høj højde, at man minimerede skader. Og sådan blev basketball altså født.

Basketballs størrelse i Danmark

Basketball er overordnet set en mindre sport i Danmark. Sporten har dog været voksende over de seneste par år, med et stigende antal medlemmer rundt omkring i de danske klubber. Basketball er ligesom ishockey, en svær sport at promovere, da majoriteten af sportens interesse befinder sig i Nordamerika hvor verdens bedste liga, NBA befinder sig. Først og fremmest er Nordamerika et godt stykke vej fra lille Danmark, men samtidig er NBA’s sendetider på dansk TV midt om natten eller tidlig morgen. Dog kan man være heldig at se en søndagskamp i regulær sæson, eller tidlig Playoff som sendes om aftenen dansk tid. Disse kampe sendes på TV2 Sport.

Livestreaming af Nordamerikanske basketball kampe

Internettet kan vi med sikkerhed takke for, at sporten vækster i Danmark. Highlights og livestreaming af kampe har gjort det nemmere for sportsfans rundt omkring i verdenen, at følge med top-ligaen NBA – og det er jo trods alt den mest interessante liga.

Der findes adskillige platforme med pay-per-view, hvor kampe samt highlights streames. Der er samtidig mange populære sociale medier der dækker sporten. Du kan abonnere til diverse livestreaming-medier, men det ændrer desværre ikke på de trælse sendetider, der på ingen måder passer sammen med de vågne danske timer.

Livestreaming er fremtiden

Det hersker ingen tvivl, at livestreaming er fremtiden. Det bedste eksempel kommer fra e-sports verdenen, hvor livestreaming har, og er altafgørende for interaktionen mellem fanbasen og sporten. Det gælder både økonomisk set og når det kommer til engagement fra viewers – uden livestreaming var e-sport ikke hvor den er i dag.

Men hvad med streaming af traditionel sport? Det er ikke nær så populært, men det er helt sikkert fremtiden. Med det nye 5G net på vej, og med udviklingen af smartphones såvel som at laptops bliver mindre og bedre – ja, så vil livestreaming overtage den traditionelle sending.

Det er allerede muligt på nuværende tidspunkt, at livestreame danske basketball kampe herhjemme i Danmark. Flere af U-landsholdenes kampe streames live. Der er dermed mulighed for at støtte op omkring fremtidens danske basketball spillere allerede på nuværende tidspunkt.

Så hvorfor ikke støtte op omkring sporten herhjemme, og bidrage til at sporten vækster endnu mere? Tag ud og se en kamp live, eller bliver underholdt med basketball livestream hjemme fra sofaen – valget er dit!

Denne profil bruges til at skrive indlæg fra gæstebloggere, eller til at promovere artikler fra samarbejdspartnere. Indholdet er derfor ikke altid 100% rettet mod basketball.

Mere fra Guides