EBAA

Værløse BBK vinder 1. division

En stærk fjerde periode sikrede Værløse BBK finalesejren over EBAA på hjemmebanen i Søndersøhallen.

De to kommende Pro B-hold i Basketligaen Værløse BBK og EBAA skulle tirsdag aften spille den tredje og afgørende finale i 1. division, efter de to mandskaber begge havde vundet en kamp på hjemmebane.

Derfor var der lagt op til et brag af en kamp tirsdag aften, hvor Værløse havde inviteret til gratis basketball i Søndersøhallen, og publikum fik i den grad noget af en finalegyser.

Hjemmeholdets amerikaner Tanner Giddings scorede kampens første to point, men de to hold fulgtes pænt ad i første periode, hvor føringen gik på skift og ingen af holdene opnåede en føring på mere end to point.

Værløse førte 17-16 efter første periode, og kampen fortsatte lige så tæt i anden periode, hvilket gav en pausestilling på 31-31.

EBAA kom bedst ud til anden halvleg, som de åbnede med otte ubesvarede point, hvoraf de seks point kom på to trepointsscoringer fra Lasse Elbæk, der ikke kunne brænde i dagens kamp. Hjemmeholdet gjorde dog gæsterne kunsten efter, hvorfor stillingen igen blev udlignet.

Gæsterne sluttede perioden bedst, og de kunne derfor gå til fjerde periode med en føring på 50-52. Med syv minutter tilbage i kampen udbyggede Jacob Meller gæsternes føring til 52-59, men ni point i streg til Værløse sendte dem tilbage i front med fem minutter igen.

EBAA tog derfor timeout for at få styr på spillet, og det gav kort efter pote, da Elbæk scorede sin femte trepointsscoring i kampen, hvilket sendte gæsterne i front med 61-62. EBAA formåede dog ikke at score i kampens sidste fire minutter, hvorfor Værløse BBK kunne sikre sig en sejr på 71-62.

Kampens topscorer blev Tanner Giddings, der sluttede med 28 point, 11 rebounds, fire assists, tre steals og en effektivitet på hele 33. For gæsterne spillede særligt Lasse Elbæk en stor kamp med 24 point, som kom i hus uden at brænde et eneste skud.

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

1. divisionsholdet Vejen Basketball Klub drømmer om at rykke op i Basketligaen. Derfor har klubben nedsat et Advisory board, der skal hjælpe klubben på...

Franske Denain Voltaire har onsdag præsenteret Bakara Camara, der forlader Randers Cimbria og Basketligaen efter en succesfuld sæson.Cam

Franske Denain Voltaire har tirsdag præsenteret Chris Lykes som ny spiller. Lykes forlænger således ikke sin kontrakt med De Gule fra Horsens.

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Internationalt

Tobias Jensen var kampens topscorer med 28 point, da hans hold Orange Academy led et nederlag på 89-93 mod Team Ehingen Urspring.

Holbæk/Stenhus, der vandt 1. division øst, er blevet godkendt af Basketligaen og træder derfor ind i landets bedste række fra næste sæson.

Vejen Basketball Klub er vindere af grundspillet i 1. division vest, efter de onsdag besejrede Viby Basketball.

Holbæk-Stenhus er et skridt tættere på at få en plads i Basketligaen fra næste sæson. Klubben vandt søndag grundspillet i 1. division Øst.