fbpx
Find os her

Den afgørende finalekamp i 1. division spilles i dag klokken 19.45 i Søndersøhallens Hal 1, hvor der er gratis adgang for alle, når de to suveræne tophold, Værløse BBK og EBAA, tørner sammen. Men hvordan nåede holdene til den afgørende finale?

Begge hold har i denne sæson spillet i den noget holdfattige 1. division, der blot talte seks hold: Aalborg Vikings, BK Amager, EBAA, Hvidovre Basketball Klub, SBBC 2015 og Værløse BBK.

Værløse var ganske dominerende gennem hele grundspillet, hvor de blot tabte én af 15 grundspilskampe. EBAA var det eneste hold, der formåede at vinde en kamp over det traditionsrige mandskab, men de tabte til gengæld de to første kampe til Værløse, mens de ligeledes tabte en enkelt kamp til BK Amager.

Efter 15 grundspilskampe stod det klart, at Værløse skulle møde Hvidovre i semifinalen, mens EBAA stod over for BK Amager. Begge hold spillede sig videre til finalen uden at smide nogen kampe, men det holdt forholdvist hårdt for begge mandskaber.

EBAA smadrede BK Amager i første kamp med hele 88-51, men i returopgøret på Amager var der spænding til det sidste, hvor EBAA i sidste ende snuppede en sejr på 84-86 i en særdeles intens afslutning, hvor aarhusianerne var nede med fem point, da der manglede et minut og 13 sekunder af kampen.

Værløse spillede to ganske lige kampe mod Hvidovre, som dog blev besejret 81-73 på hjemmebane og 62-66 på udebane.

Dermed var vejen banet for, at EBAA og Værløse BBK kunne mødes i finalen.

Talentfulde trupper med kurs mod Basketligaen

For nyligt kom det frem, at Basketligaen i den kommende sæson skifter struktur. Ligaen bliver opdelt i Pro A, som tæller Bakken Bears, Horsens IC, Randers Cimbria, Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved samt Pro B, der tæller EBAA, Hørsholm 79ers, Stevnsgade SuperMen, Værløse BBK og Wolfpack Basketball.

Dette giver naturligvis en Basketliga med ti hold, men hvor Pro A-holdene og Pro B-holdene møder hinanden internt flest gange, hvilket giver flere jævnbyrdige opgør. Samtidig er kravene slækket for Pro B-holdene, hvilket gør det langt mere overkommeligt at rykke op.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Malte Rasmussen

Dagens to finalehold er begge blandt de mest talentfulde trupper i landet, hvor dagens værter fra Værløse har hele 16 af 18 trupspillere, som er fra egen avl. Derudover har de hentet den amerikanske centerprofil på 210 centimeter Tanner Giddings samt den tidligere SISU-spiller Lukas Speidel, der i næste sæson skifter til college i Florida.

På den modsatte banehalvdel figurer Bakken Bears’ farmer-hold, som blandt andet tæller en række unge spillere med ligaerfaring fra Bakken Bears samt landsholdsspillere som Lasse Elbæk.

Tredje og altafgørende finale

EBAA har aldrig før spillet med i en 1. divisions finale, mens modstanderne fra Værløse er i finalen for andet år i streg. I sidste sæson tabte Værløse til lokalrivalerne fra Wolfpack Basketball, der i denne sæson har spillet med i Basketligaen, men ikke desto mindre fik de finaleerfaring.

Netop denne erfaring så de ud til at udnytte i første opgør, hvor de vandt ganske komfortabelt med 75-59 efter en suveræn forsvarspræstation i de første tre perioder. Her holdt Værløse stort set De Unge Bjørne fra fadet, og værterne var derfor i front med 55-36 efter kampens første halve time.

Lukas Speidel blev topscorer for hjemmeholdet med 20 point, mens Tanner Giddings noterede sig for en double double med 15 point og 14 rebounds. Søren Boje Formann leverede ikke desto mindre måske den bedste præstation for værterne med 15 point, ni rebounds, otte assists og fem steals!

For gæsterne blev Lasse Elbæk topscorer med 18 point.

EBAA var derfor pisket til sejr, hvis de skulle holde liv i de aarhusianske drømme om guld i både Basketligaen og 1. division, og det var også et anderledes tændt EBAA-mandskab, der mødte op til kamp to i Vejlby-Risskov Hallen.

Hjemmeholdet kom blæsende fra start, og de tilspillede sig således en halvlegsføring på hele 48-32. Værløse fik styr på tropperne i pausen, og de havde tydeligvis ikke tænkt sig at lægge sig ned i anden finalekamp.

Der gik blot fem minutter af tredje periode, inden de havde hentet hjemmeholdets forspring på 16 point, og de kunne tilmed se sig selv i front med et enkelt point inden fjerde periode. Værløse fortsatte takterne i starten af kampens sidste periode, hvor de i flere omgange var oppe med syv point.

EBAA viste ligesom i semifinalen mod BK Amager, at de kæmper til sidste fløjt, og de endte dermed med at vinde kampen med 80-75. Kampens topscorer blev Mathias Thibault med 24 point, mens Lasse Elbæk endnu en gang noterede sig for 18 point, mens gæsternes Tanner Giddings blev Værløse-topscorer med 19 point.

Nu venter den afgørende kamp tre i Søndersøhallen!

Aske er redaktør på Basketligaen, og han har været en del af Fullcourt siden 2014. Aske kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde ham i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn. Aske er desuden stor fan af Los Angeles Lakers.

Mere fra EBAA